5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Türkçe Olimpiyatları 8 Haziran'da

Bu yıl Uluslararası 7. Türkçe Olimpiyatları'nın yarı final yarışmasının bir bölümünün Kayseri'de yapılacağı bildirildi.

Hilton Otel'de Genç Sanayici ve İşadamları Derneği (GESİAD) Genel Sekreteri Namık Subaş tarafından bir bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Türkçe Olimpiyatlarına destek vermeye devam edeceklerini hatırlatan Subaş, "Türkçe Olimpiyatları'nın Kayseri etkinlikleri, Türkçe Eğitimi Derneği ve GESİAD'ın işbirliğiyle 8 Haziran Pazartesi günü Kadir Has Stadyumu'nda gerçekleştirilecek. Olimpiyatların Kayseri ayağına 24 ülkeden 150 öğrenci katılarak, en güzel Türkçe şiirlerini, şarkılarını, folklor gösterilerini ve özel becerilerini Anadolu'nun kalbinde sevgi diliyle sergileme fırsatı bulacak" dedi.

Türkçe Olimpiyatları Kayseri Etkinlikleri Tertip Komitesi Başkanı Abdulvahap Özer ise, 8 Haziran Pazartesi günü Kadir Has Stadyumu'nda düzenlenecek olan etkinliğe, 115 ülkeden 600 öğrencinin katılacağını dile getirdi.

Özer, "Bu etkinlikte, 115 ülkeden gelen öğrenciler türkçe şarkılar söyleyecek. Türkçe etkinliklerle bizimle beraber olacaklar. ABD'den, Togo'ya, Gine'den Azerbaycan'a, Maldiv'den Moldova'ya, Rusya'dan Mısır'a kadar değişik ülkelerden insanların gelmesi bizim için ayrı bir güzellik olacak" diye konuştu.
 

İHA
Yayın Tarihi : 22 Mayıs 2009 Cuma 14:14:04
Güncelleme :22 Mayıs 2009 Cuma 14:16:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?