8
Mayıs
2024
Çarşamba
KAYSERİ

Türkçe olimpiyatları Kayseri'de

TÜRKÇE OLİMPİYATLARI 20 HAZİRAN'DA KAYSERİ'DE

9. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları'nın Kayseri etkinliği 20 Haziran'da yapılacak.

Bu yıl 9.'su gerçekleştirilecek olan Uluslararası Türkçe Olimpiyatları 15 Haziran itibariyle start aldı. 130 ülkeden bin öğrencinin şiir, şarkı ve halk danslarını sergileyeceği olimpiyatların 4.'sü gerçekleştirilecek Kayseri il etkinliği ise 20 Haziran Pazartesi günü saat: 20.00'da Kadir Has Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek.

Kayseri'de yapılacak Türkçe Olimpiyatları hakkında düzenlenen basın toplantısında konuşan Kayseri Tertip Komitesi Başkanı İlhan Miraboğlu, 15 gün boyunca 24 ilde yapılacak etkinliğin yüz binlerce izleyiciye hitap edeceğini söyledi.

Miraboğlu, "Türkçe Olimpiyatları Türkçe'nin dünyada hak ettiği konuma gelmesi ve daha yaygın şekilde kullanılması için oluşturulan bir emeğin ürünüdür. En iyi Türkçe öğrenenleri ödüllendirmek amacıyla 2003 yılından beri düzenlenen olimpiyatlar yurt dışında Türkçeye karşı büyük bir heyecan ve ilgi uyandırmıştır. Türkiye'deki finallere katılmaya hak kazanan öğrenciler, ülkelerini Türkçe olarak tanıtan stantlar hazırlayıp ülkesini tanıtmakta ve kültürlerin kaynaşmasına katkıda bulunmaktadırlar. 2003 yılından bu yana her yıl gerçekleştirilen olimpiyatların bu yıl 9. su düzenlenmektedir. 130 ülkeden 1000 öğrencinin katılacağı olimpiyatların 4.'sü yapılacak Kayseri'deki etkinliğe tüm halkımızı bekliyoruz" dedi.

Toplantı sonrası Benin ülkesi Cotonou şehrinden olimpiyatlara katılacak Sergio Bossou ile Eliolt Worov, Türkçe konuşarak ve şarkı söyleyerek performansını sergiledi.

TÜRKÇE OLİMPİYATLARI 20 HAZİRAN'DA KAYSERİ'DE
TÜRKÇE OLİMPİYATLARI 20 HAZİRAN'DA KAYSERİ'DE
TÜRKÇE OLİMPİYATLARI 20 HAZİRAN'DA KAYSERİ'DE
İHA
Yayın Tarihi : 15 Haziran 2011 Çarşamba 11:10:03
Güncelleme :15 Haziran 2011 Çarşamba 15:44:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?