3
Mayıs
2024
Cuma
KAYSERİ

Türkistan Valisi Aliyev'den ziyaret

Kazakistan'ın Türkistan Şehri Valisi Muhit Aliyev, beraberindeki heyet ile birlikte Kayseri Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret etti.

Çeşitli illeri ziyaret eden Türkistan Valisi Muhit Aliyev, Sivas Valisi'nden sonra Kayseri'de de Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Tarınç'ı ziyaret etti. Kazakistan heyeti adına konuşan Vali Muhit Aliyev, Kayseri'nin ismini çok duyduklarını belirterek, "Ekonomisiyle, kültürüyle ve gelişimiyle Kayseri ismini çok yakından duyuyoruz. Heyetimizle birlikte buraya gelerek bu güzel şehri ve onun yöneticilerini görmek istedik. Bizi kabul ettiğiniz için teşekkür ederiz" dedi.

Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Tarınç da Ahmet Yesevi'nin topraklarından onun manevi havasını getiren misafirleri ağırlamaktan memnunluk duyduklarını belirtti. Tarınç, "Geçmişten gelen kardeşliğimiz şimdilerde yeniden canlandı ve gelişiyor. 1992 yılında orada açılan Ahmet Yesevi Üniversitesi bu gelişime büyük katkı sağladı. Şehrimizde de sizin oralardan gelen yüzün üzerinde öğrenci var. Bu öğrenciler ve eğitim yuvaları iki şehir arasında köprü görevi görüyor" diye konuştu.

Başkan Vekili Tarınç, konuşmaların ardından Türkistan Valisi Aliyev'e döner kümbet maketi ile kök boya bir kilim hediye etti. Tarınç, ayrıca heyette bulunan diğer misafirlere de belediye yayınlarından oluşan birer kitap seti taktdim etti.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Temmuz 2005 Cuma 13:40:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?