30
Nisan
2024
Salı
KAYSERİ

Türkiye'nin en büyük acil servisi

Türkiye'nin en büyük acil servis merkezinin Kayseri'de kurulacağı bildirildi.

Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. İsmail Tamer, yaptığı açıklamada, hastaneleri bünyesinde yeni bir acil servis merkezi kurulması için çalışmalara başladıklarını belirtti. Eski SSK Hastanesi poliklinik binasının yıkılarak yerine müstakil bir acil servis merkezi kurulacağını ifade eden Tamer, acil servis için proje çalışmalarını tamamladıklarını kaydetti.

Yeni acil servis merkezinin müstakil bir bina olarak Türkiye'nin en büyük acil servis merkezi olacağını vurgulayan Tamer, şu bilgileri verdi: “4 katlı olacak acil servis merkezinin proje çalışmaları tamamlandı. Merkez içinde yanık ünitesi, sterilizasyon merkezi, yoğun bakım üniteleri, ameliyathaneler, anjiyo merkezi ve kafeterya gibi bölümler bulunacak. Çocuk, yetişkin ve travma bölümleri ayrı ayrı faaliyet gösterecek.

Acil servisin üstünde de acil durumlarda helikopterin inebileceği pist yapılacak. Sağlık Bakanlığının yürüttüğü proje kapsamında alınması planlanan acil servis helikopteri burada çalışacak. Acil servisimiz müstakil bir bina olarak Türkiye'nin en büyük acil servis merkezi olacak.”

Yeni acil servisin yapımına gelecek yıl içinde başlanmasının hedeflendiğini belirten Tamer, merkezin 5 milyon YTL'ye mal olmasını planladıklarını söyledi.
AA
Yayın Tarihi : 16 Aralık 2006 Cumartesi 12:17:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?