7
Mayıs
2024
Salı
KAYSERİ

Türkmen kardeşe gözyaşı

TÜRKMEN KARDEŞE GÖZYAŞI

Türkmenistan'dan okumak için geldiği Kayseri'de beyin tümörü nedeniyle hayatını kaybeden Gaygısız Çarıyev için, Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Meslek Yüksekokulu'nda tören düzenlendi. Törenin ardından yüksekokulun bahçesinde cenaze namazı kılındı.

Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Meslek Yüksekokulu'nun konferans salonunda düzenlenen törende, Gaygısız Çarıyev'in tabutuna Türk ve Türkmenistan bayrağı sarıldı. Törene; Vali Yardımcısı Erdoğan Aygenç, Türkmenistan Büyükelçiliği yetkilisi Şaturay Maredov, Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Törende bir konuşma yapan Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur, "Değerli bir öğrencimizi, kardeşimizi kaybettik. Bundan dolayı çok üzgünüm. Herkese başsağlığı diliyorum" diye konuştu.

Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Meslek Yüksekokulu Müdürü Kurtuluş Karamustafaoğlu, "Biz öğrencilerimizi diploma vererek uğurluyoruz. Gaygısız'ı da bu şekilde uğurlamak zorunda kaldık. Adı Gaygısız idi ama hayatı çok kaygılıydı" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların yapıldığı sırada Gaygısız'ın sınıf arkadaşları ve törene katılanlar gözyaşlarını tutamadı.

Konferans salonundaki törenin ardından meslek yüksekokulunun bahçesinde cenaze namazı kılındı. Gaygısız'ın cenazesi daha sonra Türkmenistan'a gönderildi.

TÜRKMEN KARDEŞE GÖZYAŞI
TÜRKMEN KARDEŞE GÖZYAŞI
TÜRKMEN KARDEŞE GÖZYAŞI
TÜRKMEN KARDEŞE GÖZYAŞI
TÜRKMEN KARDEŞE GÖZYAŞI
TÜRKMEN KARDEŞE GÖZYAŞI
İHA
Yayın Tarihi : 11 Ocak 2011 Salı 17:25:05
Güncelleme :11 Ocak 2011 Salı 19:00:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?