3
Mayıs
2024
Cuma
KAYSERİ

Turu geçmesi mucize

Kayserispor UEFA Kupası 1 turunda karşılaştığı PSG'ye 2-1 mağlup olarak, tur şansını çok zora soktu.

Kayserispor galibiyet için çıktığı karşılaşmaya kötü bir başlangıç yaptı. 6. Dakikada bir köşe atışı sonrasında eski Fenerbahçeli Kezman attığı golle takımını 1-0 öne geçirdi.

Golden sonra rakip kalede baskı kuran sarı-kırmızılılar ilk devrede aradığı golü bulamadı ve ilk yarı 1-0 PSG'nin üstünlüğü ile sona erdi.

İkinci yarıda tüm riskleri alarak karşı kaleye giden Kayserispor 87. dakikada Toledo'nun golüyle eşitliği yakalasa da son dakikada Luyindula'nın golüne engel olamayınca karşılaşmadan 2-1 mağlup ayrıldı ve tur şansını bir hayli zora soktu. 

MAÇTAN DAKİKALAR 

2. dakikada Saidou'nun pasında sağ kanatta topla buluşan Mehmet Eren'in, rakibini geçtikten sonra sert vuruşunda top üst direkten döndü. Dönen topu Agahahowa tamamlamak istedi, kaleci topa sahip oldu.
5. dakikada Rothen Jeröme'nin kullandığı köşe atışında top Kezman'ın önünde kaldı. Sırp futbolcu, topu göğsüyle kontrol topu filelere gönderdi. 0-1
20. dakikada Abdullah rakip oyuncuları çalımlayarak ceza sahasına girip, son çizgiye inerek pasını çıkardı, Mehmet Eren'den önce savunma araya girerek tehlikeyi uzaklaştırdı.
21. dakikada Mehmet Topuz'un uzaktan sert vuruşunda top az farkla dışarı çıktı.
34. dakikada soldan kullanılan serbest vuruşta, önce Traore Sammy ardından da Makanda Guy müsait pozisyonda dokunamadı. Paris Saint Germain, mutlak bir golden oldu.
39. dakikada Umut, sol çaprazdan sert şutunda, kaleciden dönen topu defans uzaklaştırdı.

69. dakikada Saidou'nun ara pasında ceza sahasında topla buluşan Aghahowa'nın vuruşunda top az farkla dışarı çıktı.
72. dakikada ceza sahası içinde oluşan karambolde Mehmet Topuz topla buluştu. Müsait pozisyonda yaptığı vuruş üstten dışarı çıktı.
88. dakikada Mehmet Topuz'un kullandığı frikikte kaleciden dönen topu Mehmet Eren tamamlamak istedi. Defanstan dönen topa bu kez Turgay vurdu ancak kaleci bir kez daha topu çeldi. Son vuruşu yapan Toledo skoru eşitledi. 1-1
90+1'de savunmanın arkasında atılan uzun topta Luyindula, topu kaleci Souleymanou'nun sağından filelere gönderdi. 1-2

STAT: Büyükşehir Belediyesi Atatürk
HAKEMLER: Bernei Raymond Blom **, Wilco Lobbert **, Sander Van Roekel ** (Hollanda) 

KAYSERİSPOR: Souleymanou *, Ali Turan *, Saidou *, Toledo **, Aghahowa *, Eren *, Mehmet Topuz *, Abdullah ** (Turgay dk. 72 *), Umut * (Olembe dk. 72 *), Mehmet Eren *, Durmuş *
TEKNİK DİREKTÖR: Tolunay Kafkas 

PARIS SAINT GERMAIN: Landreau **, Vanancio **, Bourillion **, Luyindula **, Pancrate ***, Traore **, Armand **, Clement * (Makelele dk. 62 *), Rothen **, Sahkhare **, Kezman ** (Arnaud dk. 77 *)
TEKNİK DİREKTÖR: Paul Le Guen 

GOLLER: Kezman (dk. 5), Toledo (dk. 89), Luyindula (90+1)
SARI KARTLAR: Durmuş, Mehmet Topuz, Saidou (Kayserispor), Traore (Paris Saint Germain)

Ajanslar
Yayın Tarihi : 18 Eylül 2008 Perşembe 23:29:45
Güncelleme :18 Eylül 2008 Perşembe 23:30:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?