5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Tutuklu YDGH üyelerine tepki

Kayseri'de, PKK terör örgütünün gençlik yapılanması olan Yurtsever Demokratik Gençlik Hareketi (YDGH) üyesi oldukları gerekçesiyle tutuklanan Kayseri Erciyes Üniversitesi öğrencilerinin sınav için fakültelerine getirilmesine, okuldaki bir grup öğrenci tepki gösterdi.

Geçtiğimiz günlerde yapılan operasyonda, PKK terör örgütünün gençlik yapılanması olan Yurtsever Demokratik Gençlik Hareketi (YDGH) üyesi oldukları gerekçesiyle gözaltına alınan ve aralarında üniversite öğrencilerinin de bulunduğu 10 kişi, tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

Tutukluların arasında bulunan üniversite öğrencilerinin final sınavı için okula getirilmesi tepkiyle karşılandı. Bugün öğleden sonra Fen Edebiyat Fakültesi önünde toplanan tarih bölümü öğrencileri, YDGH üyesi olduğu belirtilen
öğrenciler aleyhine sloganlar attı.

Ellerindeki Türk bayraklarıyla bir süre, "Apo'nun yandaşları çıldırtıyor bizleri", "PKK şaşırma, sabrımızı taşırma", "Okulda terörist istemiyoruz", "Dişe diş kana kan intikam intikam" sloganları atan öğrenciler, daha sonra fakülte binasına geçti. Burada da bir süre slogan atan öğrenciler, sınıf kapısı önünde Türk bayrağı açtı. Öğrenciler daha sonra eylemlerini bitirerek final sınavına girdi.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Ocak 2009 Salı 18:00:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?