27
Nisan
2024
Cumartesi
KAYSERİ

Üç kadın girişimcinin başarı sırrı

ÜÇ KADIN GİRİŞİMCİNİN BAŞARI SIRRI

Erciyes Üniversitesi Develi Hüseyin Şahin Meslek Yüksek Okulu, "Başarılı Bayan Girişimcilerin Hayat Hikayeleri" konulu panel düzenledi. Panele katılan girişimci kadınlar başarının sırrının azim, sabır ve kararlılıktan geçtiğini belirtti.

ERÜ Develi Hüseyin Şahin Meslek Yüksek Okulu tarafından düzenlenen "Başarılı Bayan Girişimcilerin Hayat Hikayeleri" konulu panelde, Kayseri Kadın Girişimciler Kurulu üyesi üç bayan, 'kadın isterse neler başarabilir' düşüncesiyle ortaya koydukları girişimleri ve hayat hikayelerini öğrencilerle paylaştı.

Kayseri Kadın Girişimciler Kurulu Üyesi Şafak Çivici, Dermatolog Doktor Sema Karaoğlu ve Garanti Bankası Develi Şube Müdürü Ayla Küçük'ün katıldığı "Başarılı Kadın Girişimcilerin Hayat Hikayeleri" panelini Develi Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Fazıl Canbulut yönetti.

Panele Develi Belediye Başkanı Recep Özkan, Seyrani Eğitim Vakfı üyeleri, Develili sanayici ve iş adamları ile öğrenciler katıldı.

Mesleğinde yurt içi ve yurt dışı deneyimleri ile başarıyı dolduran öğrenciler yakalayan Deri ve Zührevi Hastalıklar Uzmanı Dermatolog Doktor Sema Karaoğlu Almanya ve Amerika'da kendi sahasındaki çalışmaların yanı sıra iş hayatında da kendisini başarıya taşıyan hayat hikayesini anlattı. Karaoğlu, öğrencilere tavsiyelerde bulunarak, "Başarı bedel ödemeden elde edilmez. Hedeflerinizi iyi belirlemeden yola çıkmayın, fırsatı faydaya çevirmeyi araştırın" dedi.

Kayseri Kadın Girişimciler Kurulu Üyesi Şafak Çivici ise, öğrencilere Bambu ağacından yola çıkarak örnekler verdi. Bambu ağacını yetiştirmenin nasıl sabır istediğini anlatan Çivici, Bambu ağacının dikiminden sonra belki bir yıl belki de beş yıl sulama sonucu hiçbir ilerlemenin görülmeyeceğini, ama 5 yıl sonunda 20 metreye kadar uzayabileceğini bu nedenle de başarılı olmanın yolunun sabır ve azimden geçtiğini belirtti.

Çivici öğrencilere ayrıca, "Kendinize 'neden' sorusunu mutlaka sorun. Bu soru sizi başarıya taşır. Azim, sabır ve kararlılıkla başarı kaçınılmaz" diyerek sorgulayıcı ve kararlı olmaları gerektiğinin altını çizdi.

Başarılı kadın girişimcilerden Develi Garanti Bankası Şube Müdürü Ayla Küçük ise, 23 yıldan beri bankacılık yaptığını ve her iki yılda bir sınavlara katılarak yeni bir yüksek okul bitirmeye çalıştığını söyledi. Şu anda da açık öğretim yolu ile oğluyla birlikte aynı okulda tahsiline devam ettiğini, azmin pahalı bir değer olduğunu ve elinden kurtuluş olmadığını ifade etti.

Panel daha sonra, karşılıklı soru cevaplar ve Develili sanayicilerin katılımıyla devam etti.

ÜÇ KADIN GİRİŞİMCİNİN BAŞARI SIRRI
ÜÇ KADIN GİRİŞİMCİNİN BAŞARI SIRRI
İHA
Yayın Tarihi : 10 Kasım 2010 Çarşamba 13:17:00
Güncelleme :10 Kasım 2010 Çarşamba 13:47:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?