8
Mayıs
2024
Çarşamba
KAYSERİ

Üçüncü dönemin ihanet olacak

MHP GENEL BAŞKANI BAHÇELİ KAYSERİ'DE

Nevşehir mitinginden sonra Kayseri'de vatandaşlarla buluşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, AK Parti'nin ülkeyi bölme gafleti içinde olduğunu savunarak, "Başbakan'ın üçüncü dönemi, ihanet dönemi olacaktır" dedi.

Kayseri'de Cumhuriyet Meydanı'nda, "Devletin başına Devlet gelecek" sloganları ile karşılanan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 12 Haziran günü 24. dönem milletvekilliği genel seçimlerinin yapılacağını hatırlatarak, "Bu seçimler, ülkemizin karşı karşıya kaldığı iç ve dış tehditlerin yoğunluk kazandığı bir dönemde gerçekleştirilmektedir. Bu seçimler, yol ayrımına sürüklenmiş bir Türkiye'de millet iradesinin yeniden değerlendirilmesiyle yeni bir ufkun kucaklanmasına vesile olacaktır. Bu seçimler,

milletimizin kendi kaderini kendi iradesiyle yeniden oluşturacağı bir dönemi başlatacaktır. O bakımdan bu seçimleri MHP olarak önemsiyoruz" dedi.

Bahçeli, tek başına iktidara gelen AK Parti'nin sayısal çoğunluğu ile parti programında ve hükümet programında vadettiklerini yapacak gücünün bulunduğunu ifade etti. İktidarın TBMM'de alamayacağı bir karar olmadığını belirten Bahçeli, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Açılım Türkiye'yi bölünmenin eşiğine getirmiştir. Türkiye'de bugünkü siyasi iktidar ne kadar inkar etmiş olsa da sonradan kabul ederek kimin şerefsiz olduğunu da bir kez daha teyit eden İmralı canisi ile müzakereyi sürdürmüştür. Sonuç itibarıyla bir rol paylaşımı içinde biraz terör, biraz taviz ile Türkiye'yi iki dilli hayat, demokratik özerklik, federasyon ve konfederasyon aşamasıyla bölmeye yönelik bir gafletin içine düşüyor. Başbakan, 'Birinci dönemi çıraklık, ikinci dönemi kalfalık, üçüncü dönemi

ustalık' olarak istiyor. Milletimiz bu dönemleri şöyle yorumluyor, gaflet, delalet, Allah muhafaza istemiyoruz, ihanet olacaktır. Onun için ustalık zannettiğin ihanet dönemine geçmeden AK Parti ve onlara oy vermiş olan milleti kurtarmak istiyoruz. Onun için 12 Haziran önemlidir. Bu milletin kurtuluşu aynı zamanda AK Parti'nin Recep Tayyip Erdoğan'dan kurtuluşu olacaktır."

"AK PARTİ 9 YILI HEBA ETMİŞTİR"

Bugün ülkenin huzur ve güven ortamında olmadığını ifade eden Bahçeli, "Ülkemizin birçok sorunu bulunmaktadır. Başbakan bu sorunların üzerinde durmuyor. Sadece üçüncü dönem iktidarı olmak için çıldırmış ve çılgın projelerle milleti aldatmaya çalışıyor. Öyle bir dönemdeyiz ki, bazı şartlar siyasi parti mensubiyeti üzerinde bizi düşünmeye sevk ediyor. Ülkemizde 135 yıldan bu yana anayasa tartışılıyor, 65 yıldan bu yana çok partili demokrasi tartışılıyor ama hala bu konuda bir çözüm üretilmiş değil.

Özellikle anayasa değişikliğini ısrarla yapmayı düşündüğünü söyleyen AK Parti 9 yılı heba etmiştir. Anayasa Mahkemesi AK Partilileştirilmiş, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu siyasallaştırılmıştır. 12 Haziran'dan sonra yine çalışma yapacaklarını söylüyorlar. Nasıl bir değişiklik olacağı konusunda açıklamada bulunmuyorlar. Şu an seçime 22 gün kaldı, '3. dönem iktidar olursam değişikliği yapacağız' diyorlar. Tekrar bu milleti aldatmaya ve kandırmaya gerek yok. Bu Anayasa değişikliği değerlendirildiğinde

Türkiye'yi yeni bir Türkiye adına bölünen bir Türkiye yapacaklardır. Türkiye'yi böyle bir ihanetten kurtarmak için bu zata ustalık dönemi verilmemeli ve 'Abbas yolcu' deyip gönderilmelidir" ifadelerini kaydetti.

Başbakan'ın bugünkü Hakkari mitingine de değinen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, sözlerini şöyle tamamladı: "Bütün güvenlik güçlerini seferber ederek, Hakkari'deki mitingi propaganda ederek yaptığı gaf üzerine bir gaf daha yaptı. 'Kepenkleri birileri kapattırıyor' diyor. Bunu Başbakan söylüyor, birileri bu gücü elinde bulunduruyorsa vali, kaymakam ve başbakan olarak sen orada ne iş yapıyorsun? Kaymakam ve Vali'nin sesi çıkmıyor, peşmergeler sokaklara çıkıyor, polislerimiz sabaha kadar boğuşuyor.

Birileri kalkıyor, polise tokat atıyor, polislere saldırarak şehit ediyor. Şimdi soruyorum, 1 Ağustos 2009'da demokratik açılım zırvasıyla Türkiye'yi kaosa sürükleyen eski İçişleri Bakanı, için sızlamıyor mu? Vatandaşın karşısına halen milletvekili olarak çıkmaya utanmıyor musun?"

MHP GENEL BAŞKANI BAHÇELİ KAYSERİ'DE
İHA
Yayın Tarihi : 21 Mayıs 2011 Cumartesi 18:03:00
Güncelleme :23 Mayıs 2011 Pazartesi 10:36:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?