4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAYSERİ

Uçuran etkinlik

Kayseri Havacılık Kulübü ve Talas Belediyesi tarafından düzenlenen yamaç paraşütü etkinlikleri Ali Dağı’nda başladı. Geçen yıl Dünya Yamaç Paraşütü Şampiyonası şeklinde gerçekleştirilen Ali Dağı yamaç paraşütü etkinlikleri, bu yıl daha küçük organizasyonla Kayseri Havacılık Kulübü ve Talas Belediyesi işbirliğiyle gerçekleştiriliyor.

Bursa, İstanbul, Ankara, İskenderun, Adana ve Nevşehir’den gelen 25 kişilik grup, Ali Dağı’nın 640 metre yüksekliğinden paraşütle atlayacak. Ali Dağı’nın yapısının yamaç paraşütü yapmaya elverişli olduğunu belirten organizasyon sorumlusu Salim Şahan, "Şu anki yapılan etkinlik küçük çaplı fakat önümüzdeki aylarda daha geniş bir organizasyon düzenleyeceğiz. Bu gerçekleştirdiğimiz etkinliğin amacı ise kış aylarında paraşütçü arkadaşlarımızın özlemlerini gidermektir" dedi.

Amaçlarının bu sporu kulüpleştirmek olduğunu ifade eden Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım ise "Yalnız gençlerin değil, her yaştan vatandaşlarımızın bu sporu yapabilirler. Belediye olarak elimizden gelen her türlü gayreti göstereceğiz" dedi.

Ali Dağı’nda başlayan yamaç paraşütü etkinliğinin 4 gün süreceği bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Haziran 2005 Cumartesi 17:10:21
Güncelleme :11 Haziran 2005 Cumartesi 17:47:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
SERHAT ALTINTAŞ IP: 81.214.233.xxx Tarih : 12.06.2005 03:20:25
Böyle bir organizasyonun yapılması gerçekten mutlu edici. Fakat amatör olarak havacılıkla ilgilenenler için yamaç paraşüt kurslarının açılması bizler için çok faydalı olur.