2
Mayıs
2024
Perşembe
KAYSERİ

Üçüzlerin imdadına Tekden yetişti

Üçüz bebeklere hamile olan ve Niğde’den Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine sevk edilen hastanın imdadına Tekden Hastanesi yetişti.

Niğde’den erken doğum olacağı belirtilerek Kayseri’ye sevk edilen Çamur ailesi, Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Yenidoğan bölümünde yer olmadığı gerekçesiyle hastaneye kabul edilmedi. Erciyes Üniversitesinin haricinde Yenidoğan yoğun bakım hizmetini veren tek hastane olan Tekden hastanesi’nde başarılı bir operasyonla doğumları gerçekleşen Çamur ailesinin 2’si erkek olmak üzere üçüz bebekleri dünyaya geldi.

BABANIN SEVİNCİNE DİYECEK YOK

Tekden Hastanesi Kadın Doğum Uzmanı Dr. Aytül Erdoğmuş tarafından yapılan başarılı operasyonla çocuk sahibi olan çiftçi baba Mehmet Çamur, “Eşim ilk iki hamileliğinde düşük yapmıştı. 3. hamileliğinin de tehlikeli olduğunu söylediler. 34 haftalık bebeklerimizin biran önce doğumunun gerçekleşmesi gerektiğini belirterek, bizi Niğde’den Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi hastanesine sevk ettiler. Üniversiteye geldiğimizde Yenidoğan ünitesinin dolu olduğu belirtilerek hastaneye kabul edilmedik. O an dünya başıma yıkıldı zannettim. Daha sonra Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi’nin Tekden hastanesi’nde de bulunduğunu öğrenip, bu hastaneye başvurduk. Tekden hastanesi’nde başarılı bir operasyon ile hem eşim hem de bebeklerim kurtuldu. Kayseri’nin büyük şehir olduğunu biliyordum. Tekden hastanesi’ni ve gösterilen ilgiyi görünce Kayseri’nin büyüklüğüne bizzat şahit oldum. Tüm hastane personeline teşekkür ederim” dedi.

Doğumdan hemen sonra Dr. Esat Yüklü yönetimindeki Tekden hastanesi Yenidoğan yoğun bakım ünitesine alınan üçüzlerin sağlıklarının iyi olduğu belirtildi. Kayseri’de Erciyes Üniversitesi haricinde tek yoğun bakım ünitesinin bulunduğu Tekden hastanesi’nin bu üniteyle vatandaşlara çok önemli hizmet verdiğini söyleyen Dr. Yüklü, “Yenidoğan ünitesi şehrimize şart. Üniversite talebi karşılayamıyor. Tekden hastanesi olarak hastalarımıza bu hizmeti en iyi şekilde vermeye çalışıyoruz. Verdiğimiz hizmet sayesinde aileler, Ankara’ya taşınmak zorunda kalmıyor. Şimdiye kadar bir çok bebeğe bu hizmeti verdik” diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 9 Ekim 2007 Salı 14:17:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?