5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Umre bilgilendirme toplantısı yapıldı

Kayseri İl Müftülüğü tarafından 2009 Umre Bilgilendirme ve Değerlendirme toplantısı yapıldı.

İl Müftülüğü Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıya 60 din görevlisi ve 10 kafile başkanı katıldı. Mustafa Mutlu tarafından Kuran'ı Kerim'in okunması ile başlayan program, İl Müftüsü Şaban İşlek'in konuşması ile devam etti.

Burada eğitim alan din görevlileri ve kafile başkanlarının edindiği bilgilerin Umre'ye gidecek olan kişilerle paylaşılmasının önem arz ettiğini belirten İşlek, görevlilerin Hac'da yaptığı ile Umre'de yaptıkları görevlerin farklı olduğunu söyledi.

İşlek, "Din görevlisi ve kafile başkanlarımız 45 kişilik umreci kardeşlerimize yol gösterecek, o tarihi mekanlar hakkında bilgilerini paylaşacaklar. Bu kardeşlerimizin doya doya bir din hizmeti almaları sizlerin sayesinde olacaktır. Bizim umreci ve kafile başkanlarına tavsiyemiz üç tanedir. Sabır, sabır, sabırdır" dedi.

Kayseri'de Umre başvurularına talebin çok olduğunu ve kontenjanın 2 bin 500 ile sınırlı olduğunun altınız çizen İşlek, Umre'ye gidemeyenlerin gidebilmesi için de Diyanet İşleri Başkanlığı'nın çalışma yaptığını söyledi. İşlek, ayrıca Kayseri'den 1. turda 615 kişinin Umre'ye gideceğini sözlerine ekledi.

İşlek'ten sonra emekli Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Mahmut Altınkaya tarafından eğitim seminerine devam edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Şubat 2009 Çarşamba 13:04:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?