4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAYSERİ

‘Umuda bir ışıkta sen yak’

Kayseri Erciyes Üniversitesi (EÜ) Kan Merkezi tarafından başlatılan ‘Umuda bir ışıkta sen yak’ kampanyası kapsamında Kayseri ve Civarı Elektrik A.Ş. personeli kan bağışında bulundu.

EÜ Kan Merkezi, üniversite hastanesinde tedavi gören lösemi ve talasemi hastalarına destek olmak amacıyla ‘Umuda bir ışıkta sen yak’ kan bağışı kampanyası düzenlediler.

Kampanya kapsamında Kayseri ve Civarı Elektrik A.Ş. personelinden kan aldıklarını ifade eden EÜ Kan Merkezi yetkilisi Uzman Biyolog Mehmet Yay, bilgilendirmeden sonra bağışta bulunmak isteyenlerin gerekli formu doldurarak tansiyon, nabız, ateş gibi konularda muayene edildiğini söyledi. EÜ Kan Merkezi doktorları tarafından muayeneleri değerlendirilen personellerin daha sonra açılan kan alma yataklarına geçerek kan bağışında bulunduklarını kaydeden Mehmet Yay, “Üniversitemiz hastanesinde tedavi gören özellikle lösemi ve talasemi hastalarının kan ihtiyacını karşılamak için böyle bir kampanya başlattık. Kayseri ve Civarı Elektrik A.Ş. personeli kampanyamıza destek vererek, kan bağışında bulundular. Bağışta bulunanlara teşekkür ediyorum. Kampanyamıza destek vermek isteyenler haftanın her günü 08.00-23.30 saatleri arasında kan merkezimize başvurabilirler” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Kasım 2008 Pazar 13:01:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?