4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAYSERİ

Üniversiteden KAYSO'ya ziyaret

Melikşah Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Memduh Boydak ve beraberindeki mütevelli heyeti üyeleri Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Boydak'ı ziyaret ederek karşılıklı fikir alışverişinde bulundular.

Ziyarette, Melikşah Üniversitesi Mütevelli Heyetini Kayseri Sanayi Odası'nda ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren KAYSO Başkanı Mustafa Boydak, Kayseri'nin ilk özel üniversitesi olan Melikşah Üniversitesi'nin yapılanmasının emin adımlarla devam ettiğini söyledi.

Boydak, “Büyük Önder Atatürk'ün başlattığı süreçle daha sonradan özel sektörün devreye girmesi ile sanayi şehri haline gelen Kayserimiz, hizmetler sektöründe de önde gelen iller arasında olduğu gibi, eğitim faaliyetleri konusunda da bir atılım yapma yolunda. Emeği geçen arkadaşlara teşekkür ediyoruz” dedi.

Kayseri Sanayi Odası olarak Üniversite Sanayi Araştırma İşbirliği Vakfı aracılığı ile diyaloglarını sürdüreceklerini açıklayan Başkan Boydak, oda olarak Melikşah Üniversitesi'ne maddi manevi desteğe hazır olduklarını belirterek, Kayseri'ye hayırlı olması temennisinde bulundu.

Üniversite inşaatının hızlı bir şekilde devam ettiğini kaydeden Melikşah Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Memduh Boydak ise, üniversiteyi gelecek yıl eğitim-öğretime açmayı planladıklarını ve rektör atamasının ise Aralık ayı içerisinde yapılacağını kaydetti. Gelişmiş ülkelerde üniversiteleşme oranının yüzde 18 olduğunu, bu oranın Türkiye'de ise yüzde 5.8 civarında kaldığını ifade eden Memduh Boydak, Melikşah Üniversitesi'nin civarındaki birçok şehre, Kayseri'nin eğitim ve öğretimine katkı sağlayacağını belirterek, sanayicilerden destek beklediklerini sözlerine ekledi.

Melikşah Üniversitesi Mütevelli Heyet Üyesi Mustafa Kırman ise, artan nüfusun verimli olabilmesi için eğitilmelerinin şart olduğunu belirterek, önümüzdeki yıl eğitim-öğretime başlayacak olan Melikşah Üniversitesi'nin Kayseri ve ülke için büyük bir kazanım olduğunu, her zaman işadamlarının desteklerini beklediklerini söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Kasım 2008 Salı 18:29:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?