4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAYSERİ

Üniversiteliler işadamlarıyla buluştu

Hacılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nden (HASİAD) burs alan üniversiteli öğrenciler, dernek yöneticileri ve işadamlarıyla bir araya geldi.

HASİAD Toplantı Salonu’nda düzenlenen tanışma toplantısına, Dernek Başkanı Hasan Hüseyin Gürdoğan, Başkan yardımcısı ve Hacılar Belediye Başkanı Ahmet Herdem, İpek Mobilya Yönetim Kurulu Başkanı Saffet Arslan, Hasçelik Yönetim Kurulu Başkanı Halit Özkaya ile 120 üniversite öğrencisi katıldı.

Hacılar nüfusuna kayıtlı olan ve üniversite eğitimlerini Hacılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nden aldıkları burs ile sürdüren 120 üniversiteli gençle bir araya gelinen toplantı, gençlerin öğrenim gördükleri okul isimleri ile bölümlerinin yanı sıra, kendilerini tanıtmasıyla başladı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Hacılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Hasan Hüseyin Gürdoğan, dernek yöneticileri ve Hacılarlı işadamlarıyla sürekli istişare halinde olduklarını belirterek, üniversite eğitimi alan Hacılarlı gençlere daha fazla nasıl yardımcı olunabileceğinin formüllerini aradıklarını ve şu ana kadar yapılan burs yardımlarının, önümüzdeki dönemlerde artarak devam edeceğini söyledi.

Dernek Başkan Yardımcısı ve Hacılar Belediye Başkanı Ahmet Herdem de, üniversite eğitiminin önemine değinerek, dernek vasıtasıyla burs alan öğrenci sayısı ve bu öğrencilerin eğitim aldıkları bölümler hakkında bilgiler verdi. Burs alan öğrencilerle zaman zaman görüşerek, herhangi bir problemlerinin olup olmadığını öğrenmek amacında olduklarını belirten Başkan Herdem, “Şuanda 514 öğrencimize burs veriyoruz. Örneğin, 23 adet tıp fakültesi öğrencimiz var. 59 adet mühendislik fakültesi öğrencimiz var. 4’er adet eczacılık, diş hekimliği ve hukuk fakültesi öğrencimiz var. 6 adet mimarlık, 108 adet eğitim fakültesi öğrencimiz var. İktisat ise yaklaşık 80 kişi civarında. Yani toplam 514 öğrencimiz var. Bu öğrencilerimize her ay 70 bin YTL civarında burs ödüyoruz. Türkiye’nin bir gerçeği var. Sadece eğitim alan insanlar kendini kurtarmıyor. Türkiye’yi çağdaş medeniyet seviyesine taşıyacak insanlar da eğitimli insanlardır. Dikkat ederseniz, Türkiye’yi iki grup taşıyor. Bunlar; iyi eğitim alan ve iyi üretim yapan insanlardır. Sizlerin iyi birer eğitim almasıyla sadece kendinizi değil, Türkiye’yi de iyi bir noktaya taşıyacağınıza canı gönülden inanıyoruz. Eğer yazın müsait olunursa, bu toplantıyı 200 yada 300 katılımcıyla daha detaylı bir biçimde tekrarlamak isteriz. Böylece en azından birbirinizi tanımış olursunuz. Ve de size kimler ne amaçla burs veriyor bunları kavramış olursunuz. Çünkü biz dernek olarak burs verirken, insanları a-b-c şeklinde hiç ayırmıyoruz. Normal kriterlerimize uygun olan her ailenin çocuğuna burs veriyoruz. Şu yada bu mahalleden, şehirde mi Hacılar’da mı oturuyor, anası mı Hacılarlı babası mı gibi ayırımlar yapmadan öğrenim gören çocuklarımıza biraz destek olsun diye biz bu bursu veriyoruz. Yoksa bizim verdiğimiz bursla da okumadığınızı çok iyi biliyoruz. Verdiğimiz bursu, ya yemekte yahut ulaşımda, bir eksiğinizde gideriyorsunuz diye düşünüyoruz. Ben bu ülkeye karşı ödevleriniz olduğunu düşünüyorum. O yüzden çok iyi çalışmalısınız. Hepinize başarılar diliyorum” diye konuştu.
Başkan Herdem’in konuşmasının ardından söz alan işadamı Saffet Arslan, gençlere övgü dolu sözler sarf etti. Konuşmasına, “Hepinizi çiçek bahçesi gibi görüyorum” diyerek başlayan Arslan, üniversite eğitimi alan gençlere maddi ve manevi destek olmaya çalıştıklarını ifade etti.

Hasçelik Yönetim Kurulu Başkanı Halit Özkaya da, gençlere geçmiş zamandan bugüne gelinen Hacılar’ı anlatarak, 550 öğrencinin üniversite eğitimi alıyor olmalarını görmenin büyük bir mutluluk olduğunu dile getirdi.
Dernek yöneticileri, işadamları ve üniversiteli öğrencileri buluşturan toplantı, Belediye Başkanı Ahmet Herdem’in Hacılar Kültür Sitesi’nde verdiği öğle yemeği ile sona erdi.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Şubat 2008 Cumartesi 17:44:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?