5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Üniversitelilerin kar keyfi

Kayseri'de etkili kar yağışı hayatı olumsuz etkilerken, karın keyfini üniversite öğrencileri çıkardı.

Şehir merkezine dün sabah başlayan ve bugün sabah saatlerine kadar yağan kar, hayatı olumsuz yönde etkiledi. Yoğun kar yağışı sebebiyle sürücüler zor anlar yaşadı.

Erciyes yolu üzerinde yoğun kar yağışı sebebiyle çok sayıda sürücü araçlarını yol kenarında bırakarak, yaya olarak devam etti.

Şehir merkezinde 25 santimerteyi bulan karın tadını üniversite öğrencileri de kayarak çıkardı. Yoğun ders programı arasında yağan karı fırsat bilen öğrenciler, evlerinden getirdikleri poşet ve leğenlerle kar üzerinde kaydı. Gece boyu etkisini sündüren kar yağışı sebebiyle vatandaşlar, arabalarını park ettikleri yerden güçlükle çıkarttı.

KAR TEMİZLEME ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Büyükşehir Belediyesi Karla Mücadele Ekipleri, kar temizleme, solisyon ve tuzlama çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Pazartesi günü sabah saatlerinden bu yana yağan karın trafik akışını engellememesi için yoğun çaba harcayan ekipler, ana arterleri, alt geçitleri ve kavşakları kardan temizleyerek buzlanmaya karşı hem tuzluyor, hem de solisyon uyguluyor.

 Ayrıca yaya kaldırımları da kardan temizlenerek, yaya ulaşımının sağlıklı ve güvenli olması sağlanıyor. 4 grayder, 19 bıçaklı kar kürüme ve tuzlama makinesi, 13 traktör kepçe ve 4 kamyondan oluşan karla mücadele ekipleri, yaklaşık 80 kişiden oluşurken, 2 gün içerisinde yollara 10 ton solisyon ve 100 ton tuz döktü.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Şubat 2009 Salı 11:27:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?