5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Uygulamalı ilk yardım eğitimi

Kızılay Kayseri Merkezi tarafından Özel Erciyes Eğitim Kurumları'nda 'ilkyardım' eğitimi uygulamalı olarak verildi.

Kızılay Kayseri Merkezi'nden görevli bir uzman doktor tarafından okulun konferans salonunda idarecilere, öğretmenlere ve öğrencilere 'ilkyardım' konulu eğitimi verildi. Uzman doktor tarafından genel ilkyardım bilgilerinin verildiği eğitimde, insan vücudunun yapısı ve işleyişi ile olay yerini değerlendirme konuları anlatıldı.

Temel yaşam desteğinin nasıl verileceği, şok durumunda yapılması gerekenler ve bilinç bozukluklarında ilkyardımın nasıl uygulanacağının anlatıldığı eğitimde, yaralanma, kırık-çıkık, burkulma, yanık, donma, sıcak çarpması, zehirlenme, boğulma, hayvan ısırması ve benzeri durumlarda yapılması gerekenler uygulamalı olarak anlatıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Ocak 2009 Cuma 10:30:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
rahmi tuna IP: 78.191.123.xxx Tarih : 24.01.2009 00:19:06

sizlere teşşekkür ederin öncelikle yaptıgını utanç duvarımızı birazda olsa yıkmamıza yardımcı oluyosunuz ilk yardım her bireyin ismi gibi bilmesi gereken egitim şartlarından birisidir bu nedenle bende gidiyorum ilk yardım egitimine ve bir hayat kurtardım ve ne kadar gerekli oldugunu çok önemsidimi ve ülkemizde insan hayatının ne kadar ucuz oldugunu ögrendim tekrar teşekkür ederim iş bank rahmi tuna