3
Mayıs
2024
Cuma
KAYSERİ

Uyuşturucu tacirlerine darbe!

Kayseri Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin; İstanbul, Ankara ve Mersin'den getirdikleri esrarı Kayseri'de satmaya çalışan örgüte yönelik "Yıkım" operasyonunda 7 kilo 627 gram esrar ele geçirildi, 7 kişi tutuklandı.

Edinilen bilgiye göre; İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Narkotik Büro Amirliği görevlileri tarafından, liderliğini H.O.K. (40) isimli şahsın yaptığı öne sürülen örgüte yönelik olarak yapılan çalışmalar çerçevesinde; şahısların İstanbul, Adana ve Mersin'den getirdikleri uyuşturucu maddeyi Kayseri'de bulunan kullanıcılara sattıklarının belirlenmesi üzerine operasyon başlatıldı.

"Yıkım" operasyonu kapsamında H.D. (25), M.K. (41), D.A. (43) ve M.F. (31) çeşitli tarihlerde yakalandı. Şahıslar, hazırlanan tahkikat evrakları ile birlikte çıkarıldıkları adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi. Aynı operasyon kapsamında geçtimiz günlerde yapılan çalışmalarda, örgütün lideri olduğu belirtilen H.O.K., yardımcısı Ö.B. (52) ve örgütün sokak satıcısı E.T. (24) de tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Şahısların ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda toplam 7 kilo 627 gram esrar maddesi, 17 adet dolu fişek ve 1 adet tabanca şarjörü ele geçirildi.
Örgütten değişik tarihlerde kullanmak masadıyla uyuşturucu madde satın aldıkları tespit edilen toplam 18 kişi hakkında da "kullanmak maksadıyla uyuşturucu madde temin etmek" suçundan ayrıca tahkikat evrakı düzenlendiği bildirildi.

 

İHA
Yayın Tarihi : 27 Mart 2008 Perşembe 15:44:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?