4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAYSERİ

Uzmandan bahçe çiti uyarısı!

Kayseri Özel Tekden Hastanesi Başhekimi Dr. Nihat Tekden, birçok apartmanın, okulun ve caminin bahçe duvarlarında bulunan sivri uçlu çitlerin ciddi cerrahi müdahale gerektiren ve hatta ölümle sonuçlanan olaylara neden olduğunu söyledi.

Açıklamalarda bulunan Dr. Nihat Tekden, bu konuşa dikkat çekerek, çitlerin amacına hizmet etmediğini hatta hiç istenmeyen olaylarla karşılaşıldığını söyledi. Tekden, hırsızdan korumak amacıyla bu çitlerin kullanıldığını, ancak daha çok bahçede oynayan çocuklara zarar verdiğini vurgulayarak, bunların hayati tehlike oluşturduğunu ve adeta ölüm tuzağına dönüştüğünü belirtti.

Tekden, “Bu çitlerin daha düzgün kenarlı, insanlara tehlike oluşturmayacak biçimde yapılması gerekir. Bahçe kenarlarında bulunan ucu sivri çitler hırsızdan koruma gibi bir görev yapmıyor. Bu çitlerden kaynaklı ciddi cerrahi müdahale gerektiren vakalar çıkıyor. Özelikle çocuklarımız düşünülerek bu tür çitlerin kullanılmamasını tavsiye ediyorum ve bu konuda herkesi duyarlı olmaya davet ediyorum” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Ekim 2008 Pazartesi 18:26:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?