5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Uzmanlardan seçim uyarısı!

Kayseri Özel Tekden Hastanesi uzman kardiyologlarından Dr. Ali Gül, yaklaşan seçimin başkan adayları başta olmak üzere seçim kampanyalarında çalışanlar ve parti taraftarları için çeşitli sağlık sorunlarını da beraber getirebileceğini söyledi.

Açıklamalarda bulunan Dr. Ali Gül, seçim için hazırlanan yoğun programlar, mitingler ve diğer parti başkanları ile yaşanan ciddi tartışmalarda başkan adaylarının fazlasıyla efor sarf etmesine neden olduğunu kaydetti.

Dr. Ali Gül, “Eğer kalbiniz strese ve yorgunluğa dayanıklı değilse bu dönemde ciddi kalp sağlığı sorunları ile karşılaşırsınız. Bu dönemde aşırı yorgunluk ve strese bağlı kalp hastalıkları ortaya çıkabilir. Başkan adayları ve parti taraftarları, özellikle seçim tansiyonunun yükseldiği şu günlerde kendilerine çok dikkat etmeleri gerekir. Stres ve vücudun alışık olmadığı aşırı yorgunluk kalp krizine davetiye çıkarır” dedi.

Başkan adayları ve parti çalışanları için çeşitli önerilerde de bulunan Dr. Ali Gül, “Günde 6 saat olmak üzere düzenli uyku, iyi bir kahvaltı, besleneme düzenine dikkat edilmesi, düzenli spor yapılması, stresten uzak durulması, sigara içilmemesi, aşırı tempodan uzak durulması hayat kurtaran tedbirlerdir. Seçimi kazanmaya bağlı aşırı heyecan ya da seçimi kaybetmeye dayalı aşırı üzüntü de zaten seçim çalışmaları boyunca yorgun düşen kalbi olumsuz etkileyeceğinden kalp krizini tetikleyebilir. Eğer kişinin risk faktörleri de varsa, kalbinin ne durumda olduğunu öğrenmek için mutlaka bir kardiyolojik chek-up'ın yapılmasını tavsiye ediyorum. Ayrıca başkan adaylarına seçimi kaybedin, ama sağlığınızı kaybetmeyin diyorum” şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Mart 2009 Çarşamba 14:53:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?