7
Mayıs
2024
Salı
KAYSERİ

Uzunluoğlu adaylığını açıkladı

UZUNLUOĞLU, PINARBAŞI ZİRAAT ODASI BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

Kayseri'nin Pınarbaşı ilçesi Büyükkaramanlı köyü muhtarı Serdar Uzunluoğlu, 6 Şubat 2011 tarihinde yapılacak olan Pınarbaşı Ziraat Odası seçimlerinde başkanlığa aday olduğunu açıkladı.

Pınarbaşı Ziraat Odasının 6 Şubat 2011 'de yapılacak olan başkanlık seçimlerinde aday olduğunu duyuran Büyükkaramanlı köyü muhtarı Serdar Uzunluoğlu, seçim çalışmalarını sürdürüyor. Pınarbaşı ilçesine bağlı tüm köy ve beldelerde seçim çalışmalarını sürdüren Uzunluoğlu, başkanlığa seçilmesi durumunda yapacağı yenilikleri anlattı.

Başkan adayı Serdar Uzunluoğlu, Ziraat Odaları'nın çiftçileri bilgilendiren, yönlendiren bir yapısı olması gerektiğini dikkat çekerek, "Dünya gelişip, değişiyor. Çiftçi tarımsal gelişimlerden haberdar olmalı. Bugüne kadar odamız üyesi çiftçiler hak ettiği desteği ve günümüz şartlarında ulaşması gereken modern tarımla buluşturulamamıştır. Maalesef odamız kurumsal desteğinden mahrum kalmıştır. Odamızın asil görevlerinden olması gereken tarımsal bilgilendirme ve desteklenme sağlanmamış, üyelerimiz sadece aidat ödeyen ama odanın hiçbir çalışmasından faydalanamayan çiftçiler olarak kalmıştır. Bölgemizin iklim şartları ve coğrafyası tarımsal kalkınma ve elinde bulundurduğu meralar göz önüne alındığında Pınarbaşı çiftçisinin tarımda, hayvancılıkta lider olması gerekir. Yanlış politikalarla bu sağlanamamış, bulunduğu konumdan kurtarılamamıştır. Bölgemizin tamamının bilimsel çalışmaya programlanması sulak arazilerin farklı kıraç arazilerin farklı ve yüksek verimli ürünler ekilmesi yönünde çalışmalar yapılmalıdır. Odamızın bu konudaki etkinliği artırılmalı ekonomik değerleri olan ürünlerin bölgeleri belirlenmeli ve çiftçilerimiz bu ürünlere teşvik edilmelidir. Oda olarak devletimiz tarafından sağlanan tüm teşvikler takip edilmeli periyodik toplantılarda üyelerimize aktarılmalıdır. Tüm bu destekler için odamız çiftçilerin yanında olmalıdır. Bu sebeplerden dolayı görmüş olduğumuz eksikliklerden dolayı bu vebali ve zor hizmete Pınarbaşı çiftçisi olarak başkanlığa talibim" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Ocak 2011 Perşembe 12:17:04
Güncelleme :20 Ocak 2011 Perşembe 16:54:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?