8
Mayıs
2024
Çarşamba
KAYSERİ

Vakıflar Haftası başlıyor

VAKIFLAR HAFTASI BAŞLIYOR

Mayıs ayının ikinci haftası olan Vakıflar Haftası, Kayseri Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nün düzenleyeceği çeşitli etkinliklerle kutlanacak.

Konu hakkında açıklama yapan Kayseri Vakıflar Bölge Müdürü Ali Veral, bu yıl 28’incisi kutlanacak olan Vakıflar Haftası’nın 9-15 Mayıs 2011 tarihleri arasında Vakıf Medeniyeti “Eğitim Yılı” olarak ilan edildiğini söyleyerek, eğitim ağırlıklı kutlama etkinlikleri düzenleneceğini belirtti. Veral, açıklamasına şöyle devam etti:

“Vakıflarımız, Türk kültürünün evrensel kültüre en önemli katkılarından birisi olarak karşımıza çıkmaktadır. Ülkemiz vakıf kültürünün beşiği konumunda olup bu tarihsel mirasın yaşatılması için toplumumuzun her kesiminin özen ve önem göstermesi gerekmektedir. Bu önem günümüzde vakıfların hayır kurumu imajıyla beraber insan hakları, demokrasi, özgürlük gibi önemli evrensel normlara ve haklara ilişkin konuların takipçisi ve izleyicisi olmaları ile de ortaya çıkmaktadır. Miras olarak ecdadımızdan kalan vakıflarımız ve vakıf kültürümüz, her yıl bir hafta ile kutlanmaktadır. Bir hafta boyunca kutlanan Vakıf Haftası, vakıf ruhunun canlı tutulması ve bu konuda halkımızın bilgilendirilmesini amaç edinmekteyiz.”

“Vakfet, Yaşa ve Yaşat” sloganı ile vakıfların tanıtılması, yaşatılması ve hatırlanması amacıyla 9-15 Mayıs 2011 tarihleri arasında Vakıflar Haftası kutlanacak.

VAKIFLAR HAFTASI BAŞLIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 6 Mayıs 2011 Cuma 12:03:03
Güncelleme :6 Mayıs 2011 Cuma 13:07:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?