4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAYSERİ

Vali: Şehitlerimiz bizim gururumuz!

Kayseri Valisi Mevlüt Bilici, Ramazan Bayramı dolayısıyla şehit Yusuf Özmen ve Mustafa Yılmaz'ın ailelerine ziyaret etti.

Vali Mevlüt Bilici ve beraberindeki heyet ilk olarak Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Irak’ın kuzeyinde sürdürdüğü harekatta şehit olan Komando Çavuş Yusuf Özmen’in İncesu ilçesine bağlı Subaşı köyünde ikamet eden ailesini ziyaret etti.

AK Parti Kayseri Milletvekili Sadık Yakut, Vali Yardımcısı Fahri Oluk, İl Emniyet Müdürü Orhan Özdemir, İl Jandarma Alay Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Cemal Temizöz, İl Müftüsü Şaban İşlek’in de hazır bulunduğu ziyarette, Vali Bilici şehit ailesiyle bir süre sohbet etti. İl Müftüsü Şaban İşlek’in de dua okuduğu ziyarette, bir konuşma yapan Vali Mevlüt Bilici, şehit Yusuf Özmen'in Kayseri'nin gururu olduğunu söyledi.

Bilici, “Memleketi ve milleti için canını verenler olduğu sürece bu memleket ve millete bir şey olmaz. Yusuf sadece sizin evladınız değil, 70 milyonun evladı. Böyle evlatlarımız olduğu sürece bizim geleceğimizin garanti altında olduğunu düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

Şehit ailesinin idrak ettiği acıyı millet olarak idrak ettiklerini kaydeden İl
Jandarma Alay Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Cemal Temizöz ise, “Ateş düştüğü yeri yakar. Bu evladımız, bu köyde sadece ve bu ocakta bir kor olarak yanmadı. Bütün milletimizin ocağında ateş olarak yandı. O bizimde evladımız. Sadece bu aileye mensup değil, bütün millete mensuptur” dedi.

Daha sonra Vali Mevlüt Bilici, şehit ailesinin sorunlarını dinlerken çocuklara da çeşitli hediyeler vermeyi unutmadı. Bilici ve beraberindeki heyet daha sonra 1997 yılında devriye atarken Şırnak'ta terörist saldırısı sonucu şehit düşen polis memuru Mustafa Yılmaz'ın Belsin semtinde ikamet eden ailesini ziyaret etti. İl Müftüsü burada şehit polis memuru Mustafa Yılmaz'ın ruhuna dua okurken, Vali Mevlüt Bilici ve beraberindekilerde şehit ailesinin bayramını kutlayarak sohbet ettiler.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Eylül 2008 Salı 21:27:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?