5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Vali Ahmet Muammer Bey anısına kitap

Kayseri Valisi Mevlüt Bilici, modern Kayseri'nin mimarlarından olan Vali Ahmet Muammer Bey anısına basılan kitabın tanıtımını yaptı.

Tanıtım toplantısında konuşan Vali Bilici, 1909-1911 ve 1922-1923 dönemleri olmak üzere Kayseri Valiliği görevini yapan ve modern Kayseri'nin oluşumunda büyük rol oynayan Vali Ahmet Muammer Bey anısına bin adet kitap basıldığını söyledi.

Yüksek lisans bitirme tezi olarak Neslihan Altuncuoğlu tarafından yazılan kitap hakkında bilgiler veren Vali Bilici, devlet adamı ve idareci kimliği ile büyük işlere imza atan Ahmet Muammer Bey'in hayatının, eserlerinin ve siyasi faaliyetlerinin anlatıldığı kitabın vefa borcu açısından valilik tarafından basıldığını kaydetti.

Devlete hizmeti geçmiş olanları böyle anlamlı eserlerle hatırlatmanın en keyifli borçlardan biri olduğunu kaydeden Vali Bilici, "Yeniliklere açık olan Ahmet Muammer Bey, bulunduğu görevler sırasında topluma öncülük etmede tereddüt etmemiştir. Türkiye'de ilk heykeli diktiren Vali Muammer Bey'dir. Dünya Savaşı'nda stratejik bir noktada bulunan Sivas'a Vali olan Muammer Bey, Kafkas Cephesi'ne erzak sevkiyatı gibi ağır bir görevi başarıyla yerine getirmiş, bir taraftan da Ermeni ayaklanmalarıyla mücadele etmiştir" dedi.

Vali Bilici, Ahmet Muammer Bey'in Kayseri'deki hayırseverlik şuurunun oluşmasında da büyük rol oynadığını sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Mayıs 2009 Perşembe 17:37:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?