5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Vali Bilici Pınarbaşı'nda

Kayseri Valisi Mevlüt Bilici, Pınarbaşı ilçesini ziyaret ederek, bölgenin kalkınması için ilçe idarecileriyle neler yapılması noktasında görüş alışverişinde bulundu.

Vali Mevlüt Bilici, ilçelerin kalkındırılması noktasında yapılması gerekenleri yerinde incelemek üzere ilçe gezilerine başladı. Vali Bilici, Develi ve Yahyalı gezilerinin ardından bugünde tarım ve hayvancılıkla ön planda bulunan Pınarbaşı ilçesine geldi. Vali Bilici, İl Özel İdare Genel Sekreteri Mustafa Atsız, İl Emniyet Müdürü Orhan Özdemir, Jandarma Alay Komutan Vekili Jandarma Kurmay Albay Murat Arslan, İl Sağlık Müdürü Kadir Çetinkara, Tarım İl Müdürlüğü görevlileri ve Erciyes Üniversitesi'nden öğretim görevlileri de yer aldı.

İlçe hakkında brifing veren Pınarbaşı Kaymakamı Sefer Yılmaz, bölgenin kalkındırılması için yapılabilecek öncelikli projelerini anlattı. Pınarbaşı ilçesinin geçim kaynağının ağırlıklı olarak tarım ve hayvancılık olduğunu belirten Kaymakam Yılmaz, ilk olarak alabalık işletmeciliği, modern süt inekçiliği ve köy pazarı projelerinin yapılması noktasında Vali Bilici'den destek istedi. Kaymakam Yılmaz, ayrıca ilçede binicilik, arıcılık, av turizmi, sulu tarım, doğal tavukçuluk, ceviz-badem yetiştiriciliği alanında da çalışmalar yapılabileceğini açıkladı.

Vali Bilici, ilk etapta bu projelerden modern süt inekçiliği ve alabalık işletmeciliğinin gelişmesi noktasında çalışmalara ağırlık verilmesini istedi.
Vali Bilici ve beraberindekiler, kaymakamlık ziyaretinin ardından Göz mevkiinden çıkan Pınarbaşı kaynak suyunu inceledi. İncelemenin ardından Emeyil köyü sakinleri ile bir araya gelerek çocuklara çeşitli hediyeler dağıtan Vali Bilici, ilçelerin kalkınması noktasında neler yapılabileceğini görmek adına ilçe gezilerinin önemli olduğunu belirtti.

Kayseri'de öncelikleri arasında ilçelerin kalkındırılması olduğunu ifade eden Bilici, "Bu kapsamda ilçelerimizde var olan gücü nasıl harekete geçirebiliriz diye düşünüyoruz. Az kaynakla çok iş nasıl yapabiliriz diye düşünüyoruz. Kısacası ilçeleri kalkındırma adına el birliğiyle neler yapabiliriz bunu düşünüyoruz. Bu kapsamda ilçede öncelikli olan projeleri değerlendirip bir an önce hayata geçirmeyi planlıyoruz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Mayıs 2009 Perşembe 17:45:32
Güncelleme :21 Mayıs 2009 Perşembe 17:47:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?