5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Vali Bilici'den bayram mesajı

VALİ BİLİCİ'DEN KURBAN BAYRAMI MESAJI

Kayseri Valisi Mevlüt Bilici, Kurban Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajda, duyguların anlatıldığı özel gün olan bayramların önemine değinerek, "İnsanların birbirine, kaynaşması, kardeşlik ve dostluk bağlarının canlanması için bayramı fırsat olarak değerlendirmeliyiz" dedi.

Vali Mevlüt Bilici, güzelliklerin canlanmasına, içtenlikle paylaşılmasına imkan veren bayramı huzur ve güven içinde karşılanmanın sevincini yaşadıklarını kaydetti. Bilici, "Bayram gününün arifesinde, sizlere sevgilerimi ve en iyi dileklerimi sunuyor, bayramın ilimize ve ülkemize esenlik ve afiyet getirmesini umut ediyor, vatandaşlarımızın acıdan, üzüntüden uzak, birlik ve beraberlik içinde huzurlu bir bayram geçirmelerini diliyorum. Sevginin ve saygının simgesi konumundaki bayramlar, karşılıklı duyguların anlatılmasına aracılık eden özel günlerdir. İnsanları aynı düşünce ve duygularda buluşturan ve kenetlenmesini sağlayan bu günler, insan ilişkilerini geliştirerek, birlik ve beraberliği güçlendirmekte, yardımlaşma ve dayanışmayı her zaman artırmaktadır. Yaşamımızı zenginleştiren ve renklendiren bayramları, insanların birbirine yakınlaşması, kaynaşması, üzüntülerin yerini sevincin alması, kardeşlik ve dostluk bağlarının canlanması, birliğimizin daha da güçlenmesi için fırsat olarak değerlendirmeliyiz" dedi.

Bayramı anlam ve önemine uygun olarak kutlarken, ülkede her yıl yöneltilen eleştirilerin kaynağı olan ve yanlış anlamalara yol açan görüntülerin yaşanmaması için bilinçli davranılması gerektiğini altını çizen Bilici, "Hepinizin bildiği üzere, kurban derilerini toplama yetkisi, yasa gereği sadece Türk Hava Kurumuna (THK) verilmiştir. Başka hiçbir kişi, kurum veya kuruluş kurban derisi toplayamayacaktır. Bu yıl kaymakamlıklarımız ve belediyelerimiz kurban kesimi yerlerini belirlemişlerdir. Kurbanların belirlenen bu yerlerde kesilmesi, temizlik açısından önemli olduğu gibi, rahatsız edici görüntülerinde önlenmesini sağlayacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle kamu kurum ve kuruşlarında çalışan değerli mesai arkadaşlarımın ve çalışmalarımızda bizlere olumlu anlamda katkı veren değerli basın mensuplarımızla, siz değerli hemşerilerimin Kurban Bayramı'nı kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum" ifadelerini kullandı.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Kasım 2009 Çarşamba 13:12:04
Güncelleme :25 Kasım 2009 Çarşamba 13:27:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?