3
Mayıs
2024
Cuma
KAYSERİ

Vali Bilici'den Gaziler Günü mesajı

Kayseri Valisi Mevlüt Bilici, “Uğruna büyük bedeller ödenerek kazanılan vatan toprakları, bize şehitlerimizin ve gazilerimizin emanetidir” dedi.

Gaziler Günü nedeniyle yazılı bir açıklama yayınlayan Vali Mevlüt Bilici, şehit ve gazilerin kararlılıklarından asla taviz vermediğini ve canları pahasına Türkiye'nin her karış toprağını sonuna kadar savunduklarını söyledi.

Bilici, “Yurdunu canından yüce bilen Türk milletini güçlü kılan bağımsızlık, birlik ve beraberlik ruhu, başımızı her zaman dik tutmamızı ve onurlu bir yaşam sürmemizi sağlamıştır. Yokluklara, olanaksızlıklara karşın, büyük fedakarlıkla canlarını hiçe sayarak bağımsızlığını ve topraklarını savunan milletimiz, kazanılan büyük zaferin ardından, yurtta ve dünyada barış ilkesinden taviz vermeden medeniyet yolunda ilerlemiştir.Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin, Sakarya Zaferi'nden kısa süre sonra Mustafa Kemal Atatürk'e 'Mareşal' rütbesi ve 'Gazi' unvanını vermesi, Türk milletinin Atatürk'e güveninin ve sevgisinin anlatımı olmasının yanı sıra, onun kişiliğinde şehitlerimize ve gazilerimize duyduğu saygının göstergesidir. Vatan topraklarını korumak ve savunmak için en güç koşullar altında canlarını ortaya koymaktan çekinmeyen şehit ve gazilerimiz kıvanç kaynağımızdır. Onlar, birlik ve dirliğimizin ve devletimizin varlığının güvencesi olarak, sonsuza kadar milletimizin gönlünde yaşayacaktır. Gazilerimize ve şehitlerimize saygı duymak, gazilerimize daha iyi yaşam imkanları sunmak toplumsal bir ödevdir. Bu kapsamda, görevleri sırasında yaralanan yada malul olan gazilerimizin topluma kazandırılması ve yaşamlarını iyi koşullar altında sürdürebilmeleri için elimizden gelen bütün imkanları seferber etmeliyiz. Bu düşüncelerle vatandaşlarımızın Gaziler Günü'nü kutluyor, Gaziler Günü'nde tüm gazilerimizle, şehitlerimizi saygıyla anıyorum” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Eylül 2008 Perşembe 13:21:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?