4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAYSERİ

Vali Bilici'den Kapuzbaşı'na davet

 

Kayseri Valisi Mevlüt Bilici, incelemelerde bulunduğu ve bazı hastalıklara iyi geldiğini söylediği Kapuzbaşı Takım Şelaleleri'nden su içerek, "Burayı fotoğraflarla görüp anlama şansımız yok, mutlaka yerinde görülmesi gerekirdi" dedi.

Vali Mevlüt Bilici, beraberindeki kurum yetkilileriyle birlikte Yahyalı ilçesindeki Kapuzbaşı Şelaleleri'ne gelişinde karşılandığı vatandaşlarla bir süre sohbet etti. Daha sonra Kapuzbaşı Şelaleleri'ni gezerek, İl Çevre ve Orman Müdürü Melahat Özoğlu ile Yahyalı Kaymakamı İdris Akbıyık'tan bilgiler alan Vali Bilici, bazı hastalıklara iyi geldiğini söylediği şelalelerin suyunu içti.

Burada gazetecilere açıklamalarda bulunan Vali Mevlüt Bilici, Kapuzbaşı Şelaleleri'nin dünyadaki ikinci takım şelaleleri olduğunu söyledi. Şelalelerin en önemli özelliklerinden birisinin, yazın suyunun artması olduğunu da ifade eden Bilici, ''Burayı fotoğraflarda görüp anlama şansımız yok. Buranın mutlaka yerinde görülmesi gerekir. Bu anlamda burada seyir alanları, yürüyüş yolları, oturma yerleri ve yollara da kırmızı taşlar döşenecek. Çalışmalar tamamlandığı zaman burası daha çok tanınacaktır. Bu düzenlemeler sayesinde yatırımcılar gelmeye başlayacak. Burası Kayseri turizminin bir parçası. Önümüzdeki 10 yılı kapsayacak planlarımız var. Bu çalışmalar tamamlandığı zaman, turist sayısında artış sağlanacaktır. Ayrıca şelalelerin suyu bazı hastalıklara da iyi geliyor" dedi.

Vali Bilici ve beraberindeki kurum müdürleri, daha sonra Yahyalı ilçesine bağlı Kapuzbaşı ve Ulupınar köylerinde de incelemelerde bulundular. Köylülerin sorunlarını da dinleyen Vali Bilici, çocuklara da beraberinde getirdiği giyecek ve oyuncakları dağıttı.

.
Yayın Tarihi : 18 Haziran 2008 Çarşamba 12:05:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?