4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAYSERİ

Vali Bilici'den Kurban Bayramı mesajı

Kayseri Valisi Mevlüt Bilici, “Millet olarak yaşamımızın önemli günlerinden olan bir bayramı daha huzur ve güven içinde karşılamanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

Kurban Bayramı nedeniyle bir kutlama mesajı yayınlayan Vali Mevlüt Bilici, dayanışmayı ve yardımlaşmayı güçlendiren, birlik ve beraberliğin sürdürülmesine katkıda bulunan, insanları sıkıntı ve kaygılardan uzaklaştırarak ortak duygularda buluşturan bayramların, mutluluk ve coşku kaynağı olduğunu söyledi.

Vali Bilici, “Kendine ve topluma yabancılaşan insan sayısının büyük bir hızla arttığı günümüzde bayramlar vesilesiyle; birlik, beraberlik, kardeşlik, sevgi ve saygı ruhu kuvvetlenmekte, karşılıklı ziyaretlerle akrabalık, komşuluk ve dostluk duyguları güçlenmektedir. Kaybolan ümitler yeşermekte, solan yüzler canlanmakta, kırık kalpler onarılmakta, dargınlar barışmakta, hasretler kavuşmakta, ölenlerin hatıraları tazelenerek rahmetle anılmaktadır. Hastaların, yaşlıların, öksüz ve yetimlerin yüzleri gülmekte ve kısaca her türlü insani ve ahlaki değerler hayata geçirilmektedir. Bu vesileyle bu günleri daha da ileriye götürmek için elimizden gelen bütün imkanları seferber etmeliyiz. Hızlı kalkınma modelinin en etkili aracı işbirliğidir. Unutmamak gerekir ki bu güzel ülke hepimizindir. Tüm ortak ilke ve amaçlarımız bu güzel ülkenin gelişmesi ve güçlenmesi doğrultusunda olmalıdır. Valilik olarak tüm kamu kuruluşlarıyla ve halkımızla bütünleşerek, işbirliği içerisinde ülkemize hizmet etme gayreti içerisindeyiz. Hepinizin bildiği üzere, kurban derilerini toplama yetkisi, yasa gereği sadece Türk Hava Kurumu’na (THK) verilmiştir. Başka hiçbir kişi, kurum veya kuruluş kurban derisi toplayamayacaktır. Bu yıl kaymakamlıklarımız ve belediyelerimiz kurban kesim yerlerini belirlemişlerdir. Kurbanların belirlenen bu yerlerde kesilmesi, temizlik açısından önemli olduğu gibi, rahatsız edici görüntülerinde önlenmesini sağlayacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle kamu kurum ve kuruşlarında çalışan değerli mesai arkadaşlarımın ve çalışmalarımızda bizlere olumlu anlamda katkı veren değerli basın mensuplarımızla, siz değerli Kayserili hemşerilerimin Kurban Bayramı’nı kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Aralık 2008 Cuma 10:52:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?