30
Nisan
2024
Salı
KAYSERİ

Vali Güneş'ten gezi

Kayseri Valisi Osman Güneş, Akkışla ve Sarıoğlan İlçeleri'nde bir dizi gezi ve incelemelerde bulundu.

Akkışla ve Sarıoğlan İlçeleri'ne gerçekleştirilen ziyarete, Vali Güneş'in yanı sıra İl Milli Eğitim Müdürü Erdoğan Ayata, Tarım İl Müdürü Adnan Akay, İl Sağlık Müdürü Dr. Kadir Çetinkara, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mustafa Adsız da katıldı. Ziyaret sırasında ilçe yetkililerinden bilgi alan Vali Güneş, bölgenin önemi itibariyle hayvancılığın arttırılması gerektiğini söyledi.

Vali Güneş, "Bölge önemi itibariyle hayvancılık attırılmalı ve teşvik edilmelidir. Bölgenin süt kapasitesi 6 tondan daha ileri seviyelere getirilmeli ve ortak bir süt toplama merkezi kurularak Avrupa standartlarını yakalamak gerekir. Ayrıca Akkışla ve Sarıoğlan da bulunan tarım arazilerinin sulanması için su kanalları bir an önce yapılarak vatandaşımızın hizmetine sunulması gerekir" diye konuştu.

Gezi sırasında Akkışla ve Sarıoğlan ilçe yetkilileri ise Vali Güneş'ten devlet hastanesi ve kapalı spor salonu yapılmasını istedi. Gezi sonunda Vali Güneş, Çiftlik Beldesi ile Akışla İlçesi arasında bulunan 5 kilometrelik yol ile Saroğlan İlçemizde bulunan tarihi Şahruk köprüsünde de incelemeler de bulunarak, yolun bu yıl içerisinde bitirilmesi gerektiğini söyledi.

.
Yayın Tarihi : 22 Şubat 2006 Çarşamba 19:10:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?