4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAYSERİ

Validen sazlı-sözlü motosiklet istedi

Kayseri'nin Yahyalı ilçesi Kapuzbaşı Şelaleleri yakınlarında bir çay ocağı işleten Cuma Akçakoca (59), saz çalıp türkü söyleyerek Vali Mevlüt Bilici'den bir motosiklet istedi.

Kapuzbaşı Şelaleleri yolu üzerinde Gonca Melis isimli bir çay ocağı işleten Cuma Akçakoca, Kayseri'nin eski valileri Nihat Canpolat ve Osman Güneş'ten saz isterken, Mevlüt Bilici'den ise motoksiklet istedi. Kapuzbaşı Şelaleleri'ne gelen Vali Bilici için yazdığı dörtlüğü okuyan Cuma Akçakoca, işyerinin 5 kilometre ilerisinde bulunan Balcıçakırı köyüne gidip gelebilmek için motosiklet istedi.

Saz çalıp uzun süre türkü söyleyen Akçakoca büyük alkış toplarken, Vali Bilici'den de motosiklet sözü aldı. Daha sonra İpek Grup Yönetim Kurulu Başkanı Saffet Arslan, Akçakoca'ya motosikleti kendisinin alacağını söylemesi üzerine eline sazı alan Akçakoca, türkü söylemeye devam etti.

Daha sonra gazetecilere açıklamalarda bulunan evli ve 6 çocuk babası olan Cuma Akçakoca, 2002 yılında Kapuzbaşı Şelaleleri'ni ziyaret etmek için gelen ve ismini 'Anışa' olarak telafuz edebildiği bir yabancı turiste aşık olduğunu söyledi. Bayan turiste şarkılar söylediğini de ifade eden Akçakoca, aralarında duygusal bir bağ oluştuğunu ancak tüm aramalarına rağmen bulamadığını söyledi. Akçakoca, "Bende o gün bugündür 'Anışa' için şarkılar yazıp söylüyorum'' dedi.

.
Yayın Tarihi : 18 Haziran 2008 Çarşamba 09:17:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?