1
Mayıs
2024
Çarşamba
KAYSERİ

Valiliğe Mevlüt Bilici atandı

Kayseri Valisi Osman Güneş İçişleri Bakanlığı Müşteşarlığı görevine atandı. Kayseri Valiliği görevine ise Başbakanlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürü Mevlüt Bilici atandı.

Konuya ilişkin atama kararnamesi Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı. Buna göre, İçişleri Bakanlığı Müsteşarlığının yanı sıra merkeze alınan 6 il valisi yerine de atama yapıldı. Bakanlık Müsteşarı Şahabettin Harput Bursa Valiliğine getirildi, Harput'tan boşalan İçişleri Bakanlığı Müsteşarlığı'na ise Kayseri Valisi Osman Güneş atandı. Osman Güneş’ten boşalan Kayseri Valiliği görevine ise Başbakanlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürü Mevlüt Bilici atandı.

Kararname gereği 6 il’in valisi ise merkeze alındı. Buna göre merkeze alınan valiler ise Bursa Valisi Nihat Canpolat, Kastamonu Valisi Mustafa Kara, Şırnak Valisi Selahattin Aparı, Bingöl Valisi Vehbi Avuç, Niğde Valisi Gündüz Beder ve Bayburt Valisi Mustafa Küçükkurt oldu. Merkeze alınan valilerin yerine ise İçişleri Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanı Kerem Al Bayburt Valiliğine, Bağcılar Kaymakamı İrfan Balkanlıoğlu Bingöl Valiliğine, İstanbul Vali Yardımcısı Nurullah Çakır Kastamonu Valiliğine, Sağlık Bakanlığı Personel Genel Müdürü Ali Yerlikaya Şırnak Valiliğine, Osmangazi Kaymakamı Sebahattin Öztürk Niğde Valiliğine, İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Şahabettin Harput ise Bursa Valiliğine atandı.

 

iha
Yayın Tarihi : 30 Kasım 2007 Cuma 12:48:18
Güncelleme :30 Kasım 2007 Cuma 12:54:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ibrahım bılıcı IP: 85.97.123.xxx Tarih : 5.06.2008 18:24:28

bence tam zamanında yapılan bı mevlut bılıcıye sonsuz saygılarımızı sunarız ve yenı gorevınde basarılar dılerım cunkı basarı onun ıcın vaz gecılmez.