4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAYSERİ

Valilikten hırsızlık uyarısı!

Kayseri Valiliği, yaz mevsiminin gelmesi ve turizm hareketliliği nedeniyle otodan hırsızlık olaylarında önemli oranda bir artış meydana geldiğini duyurdu.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, hırsızlık olaylarının seyir halinde iken değişik sebeplerle akaryakıt istasyonları ve piknik alanlarında mola veren ve genellikle yabancı plakalı araçlarda meydana geldiği belirtildi.

Bu tür üzücü olaylara sebebiyet verilmemesi için güvenlik birimlerince gerekli tedbirlerin alındığı ifade edilen açıklamada, vatandaşların da dikkat etmesi gerektiği kaydedildi.

Açıklamada, “Kısa bir süre için bile olsa araçtan ayrıldığında kontak kapatılıp kapıları kilitlenmelidir. Araç mutlaka gözle görülebilecek ışıklandırılmış bir alana park edilmeli, dışarıdan görünebilecek şekilde cam önüne cüzdan, çanta, cep telefonu gibi malzeme bırakılmamalıdır. Tesislerin dışında aydınlatma olmayan bölgelere araç park edilmemeli, özellikle 24.00-06.00 saatleri arasında araç içerisinde dinlenmek maksadıyla mola verilmemeli, istirahat için mümkünse şehir merkezinde otel, motel gibi yerler tercih edilmelidir. Şüpheli şahıs ve araçlara rastlanılması halinde ücretsiz olan '155 Polis İmdat' ve '156 Jandarma İmdat' telefonlarına bilgi verilmelidir” denildi.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Ağustos 2008 Çarşamba 10:46:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?