7
Mayıs
2024
Salı
KAYSERİ

Vatandaşın biçerdöver isyanı

(ÖZEL) VATANDAŞLARIN BİÇERDÖVER İSYANI

Kayseri’de, satın aldıkları biçerdöverden memnun olmadıklarını iddia eden vatandaşlar, şirketi mahkemeye verdi.

Mahkeme tarafından adli keşif ve bilirkişi talep eden biçerdöver sahiplerinin talebi üzerine, tarla, biçerdöver ve ekinler üzerinde inceleme yapıldı.

Adli keşif ve bilirkişiler hasat edilen tarlada incelemelerde bulundu. Biçerdöver sorunu, adli keşif ve bilirkişi raporuyla mahkemeye taşındı.

Özel bir firmadan biçerdöver aldıklarını ifade eden Ali Taştan, biçerdöverlerden verim alamadıklarını söyledi. Taştan, aldıkları biçerdöverin verimli olmadığını iddia ederek, “2007 model biçer aldık. Aldığımız sene şoför tuttuk çalıştırma konusunda acemilik çektik. İş bulamıyoruz. Bir arıza olduğu zaman servis geç geliyor. Mesela bir parça kırsa her parça yani bir parçası her yerde bulunmadığı için sadece fabrikada var. Fabrikaya da telefon açıyoruz parça istiyoruz. Parça bir hafta da geliyor. Parçadan dolayı sıkıntılıyız. Makine de bir sorun varsa bunu kabul ederim ama burada on tane biçerdöverci arkadaş var. Tespit yaptırıyorlar” şeklinde konuştu.

Biçerdöver sahibi Taştan, biçerdöverden şikayetçi olduklarını söyleyerek, “Firmanın kendi satış müdürü ve yetkilileri var biz mesela biçer kullanmada hata olur diyoruz ama biçimde mesela ekinleri mahvetti. Eğer biz kullanamıyorsak gelin kendiniz kullanın diyoruz. Ziraat mühendisi geldi, tarlada ki tane kaybına baktı. Römorkların içerisindeki samandaki tane kayıplarına baktılar. Samanın içerisinde yarı yarıya tane var. Birde ekin deposundaki tanelerin tertemiz çıkması gerekirken bizimkinde samanlı çıkıyor. Biz o çıkan ekini nereye götüreceğiz. Onu düşünüyoruz. Ofise götürüyoruz, ofis, ‘Samanlı olduğu için bunu neden getirdiniz?’ diyor. ‘Biz saman mı alacağız?’ diyor. Tüccara götürüyoruz, ‘Saman katıp getirmişsin sen bunu’ diyor. Fiyatı 300 lira ise bizden 200 liraya alıyor mahsulümüzü. Mahsulde bedavaya gidiyor. Yaptığımız işte bedavaya gidiyor. Bizde bu makineyi 200 bin liraya aldık çiftçi ekin biçtirmiyor bize. Biçerdöverin deposu küçük, iş verimi az. Diğer biçerdöverlere bakıyoruz. Onlar üç dört tarla bitirirken biz bir tarlayı bile bitiremiyoruz. Yavaş gidiyor arıza yapıyor masrafı fazla oluyor. Bu biçerdöverleri aldığımızdan dolayı çok mağdur olduk. Elimizdeki hayvanları sattık, arazimizi sattık, evlerimize icra geldi” diye konuştu.

Yaşanan biçerdöver krizi, adli keşif ve bilirkişi heyetinin raporuyla mahkemede sonuçlanacak.

(ÖZEL) VATANDAŞLARIN BİÇERDÖVER İSYANI
(ÖZEL) VATANDAŞLARIN BİÇERDÖVER İSYANI
(ÖZEL) VATANDAŞLARIN BİÇERDÖVER İSYANI
(ÖZEL) VATANDAŞLARIN BİÇERDÖVER İSYANI
İHA
Yayın Tarihi : 30 Temmuz 2011 Cumartesi 13:08:01
Güncelleme :30 Temmuz 2011 Cumartesi 13:19:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?