30
Nisan
2024
Salı
KAYSERİ

Verem Hastanesi'nin arkası düzenleniyor

Melikgazi Belediyesi Başkanı Memduh Büyükkılıç, Seyitgazi Mahallesi, Verem Hastanesi arkasında yer alan Sami Akbulut Caddesi'ndeki kuş satıcıları ile ayakkabı tamircilerin yer aldığı barakaların kaldırıldığını söyledi. 

1990 yılında Melikgazi Belediyesi tarafından geçici olarak ayakkabı tamircileri için demir ve saç levhadan yaptırılan ve kendilerine tahsis edilen 32 dükkanın zaman içerisinde bölmeler ile 55 dükkanın oluşturulmuş olduğunu belirten Başkan Memduh Büyükkılıç, yine zaman içerisinde ayakkabı boya ve tamirciler için yapılan geçici barakalardan sadece 5 dükkan da ayakkabı tamiri için çalıştığını geri kalan da ise kuş alım satım merkezi haline geldiğini kaydetti. 

Kayseri ilinin gün geçtikçe geliştiğini bu gelişime ve büyümeye paralel olarak ta şehircilik ilkeleri ile şehir esteği, çevre güzelliği ve imarlı yapılaşmanın önem kazandığını ifade eden Başkan Memduh Büyükkılıç, "1990'lı yıllarda günün koşullarına istinaden geçici olarak ayakkabı boya ve tamircileri için tahsis edilen alanda bugün kuş alım satım merkezi oluşmuştur. Bu durum hem mahalle halkının haklı isteği hem de şehir merkezinde hoş olmayan bir görüntü oluşmasına sebep oluşmuştur. Belediye olarak amacımız temiz çevre, temiz mahalle ve imarlı yapılaşmadır. Bu amaç ile alınan karar ile amacını terk etmiş olan barakalar kaldırılmıştır" dedi. 

Başkan Memduh Büyükkılıç, kuş alım satım merkezinin dönüştüğü 32 olan ancak bölünmeler ile 55 çıkan barakaların yıkılması ile boşalan alanın yeşil alan olarak değerlendirileceğini sözlerine ekledi.
İHA
Yayın Tarihi : 12 Temmuz 2006 Çarşamba 18:38:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?