4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAYSERİ

Vergi düşüşleri işletmeleri rahatlattı

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Kayseri Şube Başkanı Şaban Çopuroğlu, son dönemde vergilerdeki düşüşlerin işletmelere can suyu gibi geldiğini belirtti.

MÜSİAD Kayseri Şubesi toplantı salonunda ‘İstihdam paketinde yapılan değişiklikler’ ile ilgili bir bilgilendirme toplantısı yapıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan MÜSİAD Kayseri Şube Başkanı Şaban Çopuroğlu, dünyada hiçbir şeyin yerinin belli olmadığını, sadece mal satan ve mal üretenlerin rekabet ortamında daha önde yer aldıklarını belirtti.

Bu rekabet ortamında firmaların önünde iki tane alternatif olduğunu da ifade eden Çopuroğlu, “Bu alternatiflerin birincisi, işletmenin elinde olan faktörler, diğeri ise elinde olmayan faktörlerdir. İşletmeler kendi kontrollerinde olan faktörler ile tasarrufa gidip daha ucuz maliyet elde edebilirler. İşletmenin elinde olmayan faktörler ise devlet tarafından koyulan vergiler ve istihdamla alakalı birtakım giderlerdir’’ dedi.

Son dönemde vergilerdeki düşüşlerin işletmelere can suyu gibi geldiğinin altını da çizen Çopuroğlu, ’’Özellikle yeni istihdam paketindeki yüzde 5’lik dilimdeki iyileştirme, bizleri Avrupa Birliği (AB) standartlarına taşımış görünüyor. Ama bunun yeterli olmadığını ve arttırılması gerektiğini düşünüyoruz’’ şeklinde konuştu.

Toplantıda bir konuşma yapan Türkiye İş Kurumu Kayseri İl Müdürü Rıfat Çetinkaya ise yeni yapılan değişikliklerle iş başvurusunda bulunan kişilerin internetten kayıt yaptırma, bilgilerini güncelleştirme ve silme imkanı sağlandığını söyledi. Çetinkaya, ’’İş başvurusunda bulunan kişiler bu sayede tüm Türkiye’deki uygun işleri takip edip iş başvurusunda bulunabilecekler. Ayrıca iş veren veya İş-Kur tarafından yapılan duyurular da anında cep telefonları veya e-posta adreslerine gönderilecek. İş verenler ise bu imkan sayesinde iş arayanları sorgulayıp kendilerine uygun olan elemanlara ulaşabilecekler’’ dedi.

Yeni yasa ile kurumların zorunlu olarak sadece özürlü kişileri çalıştırabileceği ve eski hükümlü ile terör mağdurlarının çıkarıldığını söyleyen Çetinkaya, özürlü çalışanların ise sigorta primlerinin devlet tarafından karşılanacağını belirtti.

Program çerçevesinde Sosyal Güvenlik İl Müdürü Mehmet Kır ve Bölge Çalışma Müdürü Hamdi Çona da birer konuşma yaptılar.

.
Yayın Tarihi : 11 Haziran 2008 Çarşamba 12:06:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?