4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAYSERİ

Volkswagenlere ilgi artıyor

Kayseri'de eski model araçlara olan ilgi giderek artıyor. 1972 yılında kaplumbağa modeli ile dünyada satış rakamları kıran Volkswagen araçlar, görünümleri, sürüş keyfi ve motor sesi gibi özellikleri ile birçok sürücünün ilgisini çekiyor.

Halk arasında 'Vosvos', 'Kaplumbağa' ve 'Tosbağa' diye adlandırılan Volkswagen marka araç sayısının Kayseri'de 40 civarında olduğu bildirildi. Kayseri'de eski model Volkswagen araçlara meraklı olan Lalezar Nargile sahibi Bülent Çalışır, bu araçlara 10 yıldan beri ilgi duyduğunu belirtti.

Vosvos merakı sayesinde Kayseri'de 20 vosvos sever ile çok iyi arkadaşlıklar kurduğunu kaydeden Çalışır, hafta sonları vosvos araçlarla konvoy halinde Yamula Barajı, Ürgüp veya Göreme'ye gittiklerini söyledi.

Çalışır, “Eski model Volkswagen araçlara olan ilgim nargile işletmeciliğimden önce başladı. Yaklaşık 10 yıldan beri bu araçlara ilgi duyuyorum. Bu araçların sesi hoşuma gidiyor. Dikkat çekiyor. Herkes dönüp bakıyor. Parkta iken gençler ve özellikle çocuklar fotoğraf çektirmek istiyorlar. Son model bir Mercedes'e binsek kimse dönüp bakmaz, ama eski model Volkswagen araçlara binince 7'den 70'e herkesin dikkatini çekiyor ve dönüp bakıyorlar. Özellikle çocukların çok dikkatini çekiyor, kızımda seviyor. Bana da sürüş keyfi veriyor. Şu an 2 tane vosvosum var, dönüşümlü olarak kullanıyorum. Eski model araçların cıvatalarını sökmek, takmak, yıkamak, tamir etmek hoşuma gidiyor. O yüzden uğraşıyorum. Modelli araçları sökmek takmak ise zevk vermiyor. Kayseri'de yaklaşık 25 kişide 35-40 eski model Volkswagen var. Bazen bu kişilerle hafta sonları konvoy halinde Yamula Barajı, Ürgüp veya Göreme'ye gidiyoruz” dedi.

Eski model Volkswagen araçların orijinalliğine ve bakımına göre fiyatının değişim gösterdiğinin altını çizen Çalışır, “Eski model Volkswagen araçlar orijinalliğine ve bakımlı oluşuna göre 2 bin 500 YTL ile 30 bin YTL arasında değişik fiyatlarda satılıyor. Bu model araçları hemen satıyorum deyince satamazsın. Bunun müşterisi ayrıdır. Araca binmek isteyen çok kişi oluyor. Bende bu isteklerini yerine getirmeye çalışıyorum. Özellikle işyerime gelen tanıdıkları ve nargile içmeye gelen birçok müşterimi fırsat buldukça akşamları şehirde kısa bir tura çıkarıyorum” şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Ekim 2008 Çarşamba 14:33:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?