5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Yabancı öğrenciler diploma aldı

Kayseri Mustafa Germirli Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde eğitimini tamamlayan 28 ülkeden 75 öğrenci, diploma almanın sevincini yaşadı. 3 yıldır Türkiye'de bulunan yabancı öğrenciler, törende öğretmenlerinden ve Kayseri'den ayrılmanın hüznünü yaşadı.

Sabancı Kültür Sitesi'nde düzenlenen mezuniyet törenine, Vali Yardımcısı Davut Haner, Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Metin Hülagü, Mustafa Germirli Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Hayrettin Şahin, eski Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Necmettin Nursaçan, öğretmenler ve çok sayıda öğrenci katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından başlayan programda ilk olarak bir öğrenci tarafından ilahi okundu.

Ardından söz alan Okul Müdürü Şahin, 3 yıl önce gelen 28 ülkeden 75 öğrencinin Türkiye'deki lise hayatını noktaladığını kaydetti. Okulda yaklaşık 380 yabancı öğrencinin eğitim gördüğünü kaydeden Şahin, "2006 yılında şehrimize gelen yabancı öğrencilerimize elimizden gelen bilgileri vermeye çalıştık. Onları bağrımıza basarak eğitim verdik. Bugün mezun olacaklar. Diplomalarını alan 75 öğrencimiz, aldıkları eğitimle iyi bir makama gelmelerini temenni ediyorum" dedi.

Ardından söz alan Necmettin Nursaçan ve Kayseri Vali Yardımcısı Davut Haner, mezun olan öğrencileri tebrik ederek, farklı ülkelerden gelen yabancı öğrencilere eğitim hayatlarında başarılar diledi.

"TÜRKİYE'Yİ ÇOK SEVDİK"

Mezun olan öğrenciler adına söz alan Taylandlı Navavi Salah, "Olgunlaşmamızı sağlayan tüm öğretmenlerime teşekkür ederim. Biz 3 yıl önce dünyanın farklı ülkelerinden buraya okumaya geldik. Türkiye'yi çok sevdik. Buradan aldığımız bilgilerle geleceğimize yön vereceğiz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Makedonyalı bir grup öğrenci, ülkelerine ait halk oyunlarını sahneledi. Ardından Gürcü öğrenci Sezar Katamatze, bir şiir okudu.

KAYSERİ TİCARETİ SAHNELENDİ

Şiir dinletisinin ardından Kamuran Süleymanoğlu, Manadi Benizde ve Zaza isimli yabancı öğrenciler, 'Otobüs durağı', 'Kayseri ticareti' ve 'Bir esnafın müşteriye yaklaşımı' konulu tiyatro oyunlarını sahneledi. Kayserili esnafın ticaret hayatının espirili bir dille sahnelendiği oyunda, öğrencilerin performansı davetlilerden alkış aldı. Yaklaşık 15 dakika sahnede kalan öğrenciler, sergiledikleri oyunla katılımcıları gülmekten kırdı geçirdi.

Tiyatro gösterisinin ardından bir grup Gürcü öğrenci, ülkelerine ait halk oyunlarını sahneledi. Azerbaycanlı bir öğrencinin Gesi Bağları isimli türküyü seslendirmesi beğeni ile dinlendi.Programın sonunda öğrenciler diplomasını aldı. Okul birincisi Abdulevvel Sidi'ye diplomasını Vali Yardımcısı Davut Haner verirken, okul ikincisi Aderan Massah'a ise diplomasını ERÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Metin Hülagü verdi.

Diplomalarını alan öğrenciler son olarak sahneye gelerek kep fırlatmanın mutluluğunu yaşadı. Türkiye'den ayrılmanın hüznünü yaşayan yabancı öğrenciler, öğretmenleriyle sohbet etti ve hatıra fotoğrafı çektirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Haziran 2009 Cumartesi 12:36:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?