3
Mayıs
2024
Cuma
KAYSERİ

Yabancı öğrenciler diplomalarını aldı

 

Kayseri'de Mustafa Germir İmam Hatip Lisesi'nde 4 yıllık eğitim ve öğretim hayatını tamamlayan 78 yabancı uyruklu öğrenci, diplomalarını düzenlenen törenle aldı.

Mustafa Germir İmam Hatip Lisesi'ne 2004 yılında eğitim görmek için Avrupa, Asya ve Afrika kıtasındaki 35 ülkeden gelen 78 lise öğrencisi için diploma töreni düzenlendi. Tören öncesinde kendi ülkelerine ait geleneksel yemekleri davetlilere ikram eden öğrenciler lise hayatının son gününde hoş vakitler geçirdi. Açtıkları standlarda hem yemek dağıtan öğrenciler hem de ülkelerinin gelenekleri ile ilgili davetlilere bilgiler verdi.

Yemek ikramının ardından diploma törenine geçildi. Diploma takdimi öncesinde davetliler ve yabancı öğrenciler saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı'nı okudu.

İstiklal Marşı'nın okunmasından sonra açıklama yapan Lise Müdürü Muhammet Karaduran, 73 yabancı öğrencinin 4 yıllık imam hatip lisesi durağının sonuna gelindiğini belirterek, “Öğrencilerimizin bu 4 yıllık durağı kendi yaşamlarını şekillendirecek. Kardeşlerimiz bundan sonra hayat denizine açılacaklar” dedi.

Müdür Karaduran'ın konuşmasından sonra Güney Afrikalı öğrenciler, kendi ülkelerine ait oyunları sergiledi. Afrikalı öğrencilerin gösterilerinin ardından yabancı öğrencilerin diploma töreni gerçekleştirildi. İlk önce öğrencilerin yetişmesinde katkısı olan 10 öğretmene teşekkür belgeleri verildi. Ardından dereceye giren 10 yabancı öğrenciye, diploma ve çeşitli hediyeler takdim edildi.

Tören öğrencilerin kendi geleneksel oyunlarını sergilemesiyle devam etti.

.
Yayın Tarihi : 8 Haziran 2008 Pazar 13:14:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
emurla IP: 78.177.255.xxx Tarih : 29.07.2008 17:52:09

Ben bulgaristan uyruklu bi öğrenciyim geçen sene türkiyede bi okuldan mezun oldum fakat diplomamı alamadım bunlar nasıl alıyo?