4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAYSERİ

Yabancı öğrencilere kaynaşma yemeği

Erciyes Üniversitesi'nde öğrenim gören yabancı uyruklu öğrenciler, 'Büyük Öğrenci Projesi' kapsamında bir araya geldi.

Sabancı Kültür Sitesi'nde düzenlenen gecede bir araya gelen öğrenciler, Kayseri Valisi Mevlüt Bilici, Milli Eğitim Bakanlığı Yurtdışı Eğitim Öğretim Genel Müdürü Hasan Kaplan, İl Milli Eğitim Müdürü Erdoğan Ayata ve Erciyes Üniversitesi Rektörü Fahrettin Keleştemur ile birlikte yemek yediler.

Yemekten sonra konferans salonuna geçen öğrenciler ve protokol üyeleri, 'Büyük Öğrenci Projesi' ile ilgili slayt gösterisini izlediler. Burada bir konuşma yapan Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur, bağımsızlıklarını geç kazanmış olan Türk Cumhuriyetleri'nin gelişen sanayileşme sürecini yakalayamadıklarını söyledi.

Prof. Dr. Keleştemur, "Dünya'daki sanayileşme hızını yakalayamamış Türk Cumhuriyetleri, bugün toplumsal sürecin ve gelişmişliğin gerisinde kalmışlardır. Ama bugün sevinçle karşılıyoruz ki Türk Cumhuriyetleri bağımsızlıklarını kazanmışlardır. Bundan sonra yapılması gereken dünyadaki sanayileşme hızını yakalamaktır. Türkiye Cumhuriyeti bütün imkansızlıklara rağmen üstüne düşeni yapmaya devam ediyor. Biz Erciyes Üniversitesi olarak diğer üniversiteler gibi öğrencilerimizi bağrımıza basacağız. Onların bütün problemleriyle yakından ilgileneceğiz. Onları başka yerlerden gelmiş öğrenciler olarak değil, sanki Türkiye'nin başka illerinden gelmiş öğrenciler olarak algılıyorum. Bunun ötesinde misafir olarak da kabul ediyoruz. Dolayısıyla bütün problemlerini halletmek için üniversitemiz ve devletimiz bütün imkanlarını seferber etmeye hazır" diye konuştu.

1992 yılında yürürlüğe giren Büyük Öğrenci Projesi, başta Türk dilinin konuşulduğu ülkeler olmak üzere kalkınma yolundaki ülkelere yardımcı olmayı, sosyal, kültürel ve eğitim alanındaki işbirliğini projeler ve programlar aracılığı ile geliştirmeyi ve her alanda ileriye taşımayı hedeflemektedir.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Aralık 2008 Cuma 13:46:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?