7
Mayıs
2024
Salı
KAYSERİ

Yabancı yatırımcının gözü Erciyes'te

YABANCI YATIRIMCILARIN GÖZÜ ERCİYES'TE

Büyükşehir Belediyesi'nin en önemli projelerinden olan Erciyes Kış Sporları ve Turizm Merkezi Projesi, dünyanın farklı bölgelerinden yatırımcıların dikkatini çekmeye devam ediyor.

Bu kapsamda Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Erciyes'te Andorra ve Almanya'dan gelen bir gurup yatırımcı ve işadamını ağırladı.

İlk olarak Andorra'daki kayak merkezini yöneten heyet ile biraraya gelen Başkan Özhaseki, konuklarına Erciyes Master Planı hakkında bilgiler verdi.

Erciyes Projesi'nin çok doğru ve önemli bir proje olduğuna vurgu yapan Başkan Özhaseki, bu projede para sıkıntısı çekmediklerini de kaydetti. Başkan Özhaseki, "Kamunun desteğini arkamıza aldık. Bu nedenle finansman yönünden oldukça şanlıyız. Ayrıca bu bölgenin tapusunu hazineden almış olmamız da işlerimize kolaylık sağladı. Bunun dışında şehir olarak da bir avantajımız var. Kayseri oldukça önemli bir konuma sahip. Buraya gelecek olan yerli ve yabancı turistler için ulaşım kolay. Kapadokya bölgesine yakın olması da bizim için bir başka avantaj" ifadelerini kullandı.

Andorra'dan gelen heyet yetkilileri ise Erciyes'te çok önemli bir projenin hayata geçirilmiş olduğuna vurgu yaparak "Sizler Erciyes'te çok hızlı ve doğru bir adım atmışsınız. Bu proje ile yakından ilgileniyoruz. Tecrübelerimizi sizinle paylaşmaya ve her konuda sizlere destek olmaya hazırız" şeklinde konuştu.

ALMANLAR ERCİYES'TEKİ YATIRIM FIRSATLARINI İNCELEDİ

Ardından Agiplan firmasından Alman işadamları ve yatırımcılarla biraraya gelen Başkan Özhaseki, Kayseri'nin Türkiye'nin parlayan yıldızı olduğunu belirterek, "Kayseri'de eğitim, sağlık, spor, turizm vb alanlarda neler yapılabilir bunu 10 başlık altında topladık. Ardından projeler üretmeye başladık. Bu projeler şehri ayakta tutacak projeler" dedi.

Erciyes Kış sporları ve Turizm Merkezi Projesi'nin ise turizm alanında başı çeken projelerden olduğunu ifade eden Başkan Özhaseki, bu proje için çok çalıştıklarını, Avustralya ve Japonya'dan gelen uzmanlarla incelemeler yaptıklarını hatırlattı.

Erciyes Kış Sporları ve Turizm Merkezi Projesi'nin Türkiye'de bir ilk olduğuna vurgu yapan Başkan Özhaseki, "Büyükşehir Belediyesi olarak bu projede hemen işlere başladık. Ancak bizim burada işlere başlamış olmamız ortaklığa ya da devretmeye engel değil. Birçok ülke bu proje ile yakından ilgileniyor. Buradaki tesislerin işletilmesine birçok ülke talip. Özellikle Arapların ilgisi çok yoğun" dedi.

Alman işadamı Peter Beyer ise kendilerine vakit ayırdığı için Başkan Özhaseki'ye teşekkür ederek, "Bizi burada çok sıcak karşıladınız. Türkiye'de olmaktan kıvanç duyuyorum. Biz Agiplan firması olarak Kayseri'deki ve Erciyes'teki yatırım fırsatlarını yerinde görmek için geldik" şeklinde konuştu.

Daha sonra Genel Sekreter Yardımcısı Kemalletin Cengiz Tekinsoy, Alman işadamlarına Erciyes'le ilgili bir sunum yaptı.

YABANCI YATIRIMCILARIN GÖZÜ ERCİYES'TE
YABANCI YATIRIMCILARIN GÖZÜ ERCİYES'TE
İHA
Yayın Tarihi : 7 Temmuz 2011 Perşembe 11:24:04
Güncelleme :7 Temmuz 2011 Perşembe 11:42:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?