7
Mayıs
2024
Salı
KAYSERİ

Yabani hayvanlara yem bırakıldı

YABANİ HAYVANLAR İÇİN DOĞAYA YEM BIRAKILDI

Kayseri Çevre ve Orman İl Müdürlüğü tarafından Erciyes Dağı'nın eteklerinde vahşi hayvanlar için doğaya 3 ton yem bırakıldı. İl Müdürü Ali Rıza Baykan, "Yabani hayvanların aç kalmasını engellemek ve kente inmesine mani olmak maksadıyla kış mevsimi boyunca toplam 6 ton yem bırakılacak" dedi.

Çevre ve Orman İl Müdürü Ali Rıza Baykan, vahşi hayvanların kente inmesini engellemek amacıyla doğaya yem bırakıldığını söyledi. "Kendi yemediğimizi hayvanlara yedirmiyoruz" diyen Baykan, "Erciyes Dağı Lifos eteklerinde vahşi hayvanlar için doğaya toplam 6 ton yem bırakılacak. Eksi 10 derece altında yemleme işlemi devam ediliyor. Vahşi hayvanlar için 3 ton tavuk, marol, havuz ve buğday gibi ürünlerin dağıtımını yaptık" ifadelerini kullandı.

Her yıl olduğu gibi kış mevsiminde aç kalan yabani hayvanların kente inmesini engellemek maksadıyla bu uygulamayı yaptıklarının altını çizen Baykan, "Hem hayvanların hem aç kalmamaları hemde kende inmesini engellemek için bu uygulamayı yapıyoruz. Şu ana kadar 3 ton sakatat bıraktık. Bu işlem birkaç gün sürecek eksi 10 derecenin altında dahi bu işlemi yapacağız" dedi.

Baykan'ın konuşmasının ardından yemler doğaya bırakıldı.

YABANİ HAYVANLAR İÇİN DOĞAYA YEM BIRAKILDI
YABANİ HAYVANLAR İÇİN DOĞAYA YEM BIRAKILDI
YABANİ HAYVANLAR İÇİN DOĞAYA YEM BIRAKILDI
İHA
Yayın Tarihi : 13 Ocak 2011 Perşembe 13:38:01
Güncelleme :13 Ocak 2011 Perşembe 13:46:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?