3
Mayıs
2024
Cuma
KAYSERİ

Yağışlı hava kutlamaları engelleyemedi

Kayseri’de Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilmesi planlanan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama törenleri, yağışlı hava nedeniyle Atatürk Spor Salonu’na alındı. Sabah saatlerinde Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan tören birlikleri ve öğrenciler, yağışın durması ümidiyle bir süre bekletildi. Daha sonra Kayseri Valiliği tarafından törenin salonda gerçekleştirileceği duyuruldu. Kutlamaların salona alınması nedeniyle, askeri tören birliklerinin geçiş töreni iptal edildi. Atatürk Spor Salonu’ndaki kutlamalar ise, halk oyunları ekiplerinin gösterileriyle başladı. Büyükşehir Belediyesi’nin bayrak dağıttığı törenler renkli görüntülere sahne olurken, salonun dolması nedeniyle bazı vatandaşlar içeri alınmadı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, Kayseri Valisi Nihat Canpolat bir konuşma yaptı. Vali Canpolat, Cumhuriyet kavramının Türk insanı için en önemli unsurlardan biri olduğunu söyledi.

Vali Canpolat’ın konuşmasından sonra, bayrak-flama ekiplerinin geçiş töreniyle Kayseri’deki 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları sona erdi. Kayseri’deki kutlamalara, Vali Nihat Canpolat, Garnizon Komutanı Tümgeneral Akın Öztürk, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, askeri yetkililer ve bürokratlar katıldı.

kayseri
Yayın Tarihi : 29 Ekim 2004 Cuma 12:16:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?