4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAYSERİ

Yahyalı'da İsrail'e tepki mitingi

Kayseri'nin Yahyalı ilçesinde düzenlenen 'İsrail'i Telin Filistin'e Destek' mitingine katılan binlerce kişi, İsrail'e lanet yağdırdı.

Yahyalı ilçesinde çeşitli sivil toplum kuruluşları tarafından ortaklaşa düzenlenen 'İsrail'i Telin Filistin'e Destek' mitingi, binlerce kişinin katılımıyla Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleşti. Kadın ve çocuklarının da destek verdiği mitingde, İsrail'e hep bir ağızdan lanet yağdırıldı.

Yahyalı İmam Hatip Lisesi öğrencilerinden Şüheda Seyrek'in 'Babamı İstiyorum' isimli şiirini okumasıyla herkesin duygu dolu anlar yaşadığı mitingde, Filistin'de hayatını kaybedenler için dualar da okundu. "Kahrolsun İsrail", "Filistin halkı yalnız değildir", "Tepkisiz kalma zulüm alışkanlık yapar", "Filistinli çocuklar ölmesin", "Çocuk katili İsrail" yazılı pankartların da açıldığı mitingde, vatandaşlar tarafından sürekli tekbir getirildi. İsrail mallarının yazılı olduğu broşürler dağıtılarak ambargo uygulanması da istenirken, yapılan konuşmaların ardından kalabalık olaysız bir şekilde dağıldı.

Miting sonunda Filistin'e yardım için bağış sandıkları açılarak para toplandı. 4 yaşındaki Ali Taha Çulha'nın haftalık harçlığını Filistin'e göndermesi ise dikkat çekti.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Ocak 2009 Çarşamba 17:11:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?