5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Yahyalı'da toplu sözleşme sevinci

Hizmet-İş Sendikası Kayseri Şubesi ile Yahyalı Belediyesi arasında bir süredir devam eden toplu iş sözleşme görüşmeleri anlaşma ile sonuçlandırılarak yürürlüğe girdi. Toplam 3 yıllık olarak imza altına alınan toplu iş sözleşmesinden işyerinde çalışan 24 personel yararlanacak.

Yahyalı Belediyesi'nde gerçekleştirilen imza töreninde bilgiler veren Hizmet-İş Sendikası Kayseri Şube Başkanı Halil Özdemir, toplu iş sözleşmesinde taban yevmiye uygulamasına gidildiğini belirterek, "Burada yevmiyesi en düşük olan üyelerimizin yevmiyeleri 30 TL'ye çıkartılmıştır. Sosyal haklarda her yıl için ortalama yüzde 25'er oranında artış sağlanırken ücretlerde ise ilk yıl 15, ikinci yıl 10 ve üçüncü yıl da yüzde 10'arlık bir artış kaydedilmiştir. Buna göre yaklaşık 850 TL maaş alan bir üyemizin maaşı toplu iş sözleşmesinin ilk yılında 1080, ikinci yılında 1200 TL, üçüncü yılında ise 1350 TL'ye kadar çıkacaktır. Bu rakamların üzerine ikramiyeler dahil edilmemiştir" dedi.

Yahyalı Belediye Başkanı Mehmet Araç da, toplu iş sözleşme görüşmeleri sırasında belediyenin imkanlarını seferber ettiklerini belirterek, "Çalışan personelimizin alınlarının teri kurumadan ücretlerini ödeme gayreti içerisindeyiz. Hizmetlerimizi aksatmadan çalışmalarımıza devam edeceğiz" dedi.
Hizmet-İş Sendikası Kayseri Şube Başkanı Halil Özdemir, toplu iş sözleşmesinin 15.06.2009 tarihinde yürürlüğe gireceğini ve 14.06.2012 tarihinde sona ereceğinin altını çizdi.

26 AYRI İŞYERİNDE TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ TAMAM

Hizmet-İş Sendikası Kayseri Şube Başkanı Halil Özdemir, Kayseri ile Nevşehir illerinde toplam 50 ayrı işyerinde örgütlü sendika olduklarını belirterek, 2009 yılı içerisinde 26 ayrı işyerinde toplu iş sözleşmesi imzaladıklarını söyledi.

Sendika Şube Başkanı Özdemir, Hizmet-İş Sendikası'nın en büyük şubelerinden birisi olduklarının altını çizerek, "2009 yılı içerisinde bugüne kadar toplam 26 işyerinde toplu iş sözleşmesi imzaladık. Yine bu yılki programımız içerisinde toplam 10 ayrı işyerinde toplu iş sözleşmesi için masaya oturacağız. Çalışmalarımız bu yönde devam ediyor" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Mayıs 2009 Çarşamba 15:44:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?