4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAYSERİ

Yamaç paraşütü kursları başladı

Talas Belediyesi gerçekleştirdiği uluslararası Yamaç Paraşütü organizasyonlarının ardından bu sporun okulunu da oluşturdu. Yamaç Paraşütü eğitim kurslarıyla artık Kayseri’den de profesyonel sporcular yetiştirilmesi amaçlanıyor.

2004 ve 2007 yıllarında Talas Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen Dünya Yamaç Paraşütü şampiyonaları ve diğer organizasyonlar Ali Dağının önemli bir uçuş merkezi olduğunu kanıtladı. Ali Dağının Yamaç Paraşütü sporu için Dünya çapında önemli bir merkez haline gelmesini sağlayan Talas Belediyesi açtığı kurslarla Kayseri insanına pilot eğitimleri veriyor.

THK işbirliğiyle açılan ilk kursa 24 öğrenci katıldı. Türk Hava Kurumu Hafif Hava araçları Okulu öğretmenleri öncelikle kursiyerlere teorik eğitimler verdiler. Teorik eğitimlerin ardından yer çalışması yapan kursiyerler tepe atlayışlarına geçtiler. 10 günlük süre içerisinde yoğun eğitimin ardından kursiyerler uçmanın tadını ve mutluluğunu havada yaşadılar. Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım ilk yamaç paraşütü kursunu ziyaret ederek THK Hafif Hava araçları Okulu Eğitim şefi Hakan Cici’den bilgiler aldı.

Başkan Yıldırım, kursiyerlere yaptığı konuşmada, “Yamaç Paraşütü ferdi ve takım sporu. Medeni cesaret göstererek bu kursa katıldığınız için sizi kutluyorum. Açtığımız bu kurslar yamaç paraşütü sporunun geleceğini belirleyen bir hamle. Hedefimiz dışarıdan gelen sporcuların yanı sıra kendi sporcularımızın da büyük organizasyonlarda yarışmalarını ve söz sahibi olmalarını sağlamak. Kazasız belasız kursunuzu tamamlamanızı diliyorum” dedi.

Başkan Yıldırım 7-13 Haziran tarihleri arasında Yamaç Paraşütü Türkiye Şampiyonasını THK işbirliğiyle Ali Dağında gerçekleştireceklerini belirterek, tüm Kayseri halkını organizasyonlara davet etti.

.
Yayın Tarihi : 22 Nisan 2008 Salı 16:36:27
Güncelleme :22 Nisan 2008 Salı 16:38:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?