8
Mayıs
2024
Çarşamba
KAYSERİ

Yamaç paraşütü kursları başladı

YAMAÇ PARAŞÜTÜ KURSLARI BAŞLADI

Talas Belediyesi hava sporlarındaki eğitim çalışmalarına hızla devam ediyor. Ali Dağında her mevsim uçuş yapılabildiğini belirten Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım bu yıl model uçak, yelkenkanat ve yamaç paraşütü hava sporlarında uluslararası organizasyon gerçekleştireceklerini belirtti.

Talas Belediyesi, Ali Dağı'nda gerçekleştirdiği uluslararası hava sporları organizasyonlarıyla birlikte, başlanan eğitim çalışmalarını sürdürüyor. Bu güne kadar yamaç paraşütü, yelkenkanat ve model uçak kurslarında 350 kişiye uçuş eğitimi verildi.

Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım, hava sporlarında Ali Dağı'nı dünya çapında önemli bir merkez haline getirdiklerini ifade etti. Başkan Yıldırım, "Hava sporlarında, özellikle yamaç paraşütü ve yelkenkanat dallarındaki organizasyonlarımızın başarısı dünyanın birçok ülkesince kabul görmüştür. Bu sporların geliştirilmesi için başlattığımız eğitim faaliyetleri ile yüzlerce pilota eğitim imkanı sağlamış olduk. Yamaç paraşütünün daha çok ilgi görmesi nedeniyle hazırladığımız başlangıç kursları yoğun talep görmekte. Söz konusu kurslar sonrası, tekamül ve ileri seviye kursları da vermekteyiz. Teorik ve pratik eğitim olmak üzere devam eden kurslarımızda, yamaç paraşütü malzemeleri, uçuş için gerekli bilgiler, meteoroloji ve ilkyardım eğitimleri uygulamalı olarak verilmektedir. Daha sonra arazide yer çalışmalarına katılan pilot adayları, 130 metrelik tepeden başlangıç uçuşları gerçekleşmektedir. Kısa bir sürede uçmayı öğrenen sporcularımız, en az 7 uçuş yaparak başlangıcı tamamlayıp tekamül kurslarına hazır hale getirilmektedir. Türk Hava Kurumu (THK) ile yaptığımız eğitim protokolü gereğince kurslarını başarıyla tamamlayan öğrencilere, Uluslararası Havacılık Federasyonu'ndan (FAİ) onaylı sertifika vermekteyiz. Yamaç paraşütünde başlangıç, tekamül ve ileri seviye kurslarımız yıl boyunca devam edecektir. Kurslarımıza katılmak isteyenlerin belediyemiz kültür müdürlüğüne şahsen veya internet adresimizdeki formu doldurarak müracaat edebilirler."

YAMAÇ PARAŞÜTÜ KURSLARI BAŞLADI
İHA
Yayın Tarihi : 9 Haziran 2011 Perşembe 17:04:02
Güncelleme :9 Haziran 2011 Perşembe 17:19:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?