3
Mayıs
2024
Cuma
KAYSERİ

Yamaç Paraşütü Şampiyonası sona erdi

Kayseri'nin Talas Belediye Başkanlığı ile Türk Hava Kurumu (THK) işbirliğiyle Ali Dağı'nda gerçekleştirilen 8'nci Türkiye Açık Yamaç Paraşütü Şampiyonası sona ererken, dereceye girenlere düzenlenen törenle ödülleri verildi.

Ali Dağı mesire alanında düzenlenen yemekli ödül töreni öncesi pilot Arif Kemal'ın motorlu paraşütle yaptığı gösteri büyük beğeni gördü.

Törende bir konuşma yapan Talas Belediye Başkan Vekili Ahmet Kurt, Ali Dağı'nın son yıllarda büyük çaba ve gayretlerle yamaç paraşütü merkezi haline geldiğini söyledi.

Yapılan şampiyonalarla Ali Dağı'nın ülke turizmine katkı sağladığını ifade eden Kurt, "2004 yılından bugüne kadar 2 dünya, 2 Türkiye, 2 yelken kanat ve 1 de dünya test kupası şampiyonluklarını Ali Dağı'nda gerçekleştirerek, bu sporu ilimize kazandırmış bulunmaktayız. Yalnızca bu organizasyonlara ev sahipliği yapmıyoruz. Türk Hava Kurumu'nun desteğiyle bu sporun okulunu ilimizde oluşturmuş bulunmaktayız. Bugüne kadar 2 kurs sonunda 41 yeni yamaç paraşütü pilotuna başlangıç eğitimi verildi. 3 kursumuzu ise önümüzdeki hafta açarak, ilimizde sürekli eğitim vererek yamaç paraşütü sporunu yaygınlaştıracağız" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından 8. Türkiye Açık Yamaç Paraşütü Şampiyonası'nda mesafe dalında Yiğit Yıldırım birinci, Tuncay Tahtakın ikinci ve Hilmi İnce ise üçüncü seçildi. Takımlar sıralamasında ise Gın Takımı birinci, Uçuş Kulübü Acı Badem ikinci ve Türk Kuşu A Takımı ise üçüncü oldu. Dereceye girenlere ödülleri verilirken, yarışmada emeği geçenlere ise plaket takdim edildi.

.
Yayın Tarihi : 14 Haziran 2008 Cumartesi 18:07:50
Güncelleme :14 Haziran 2008 Cumartesi 18:14:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?