3
Mayıs
2024
Cuma
KAYSERİ

Yamaç paraşütü tutkusu

Yamaç paraşütü sporunu 19 senedir yaparak ulusal ve uluslararası şampiyonalarda birçok defa dereceye giren 57 yaşındaki Şahin Akalın, bu sporun her yaştan insanların yapabileceğini söylüyor.

İstanbul’da yaşayan ve Kayseri’de düzenlenen 8'inci Türkiye Açık Yamaç Paraşütü Şampiyonası’na katılan 57 yaşındaki Şahin Akalın, 1989 yılından bugüne kadar yamaç paraşütü sporunu faal olarak yaptığını belirtti. Yaşına rağmen birçok şampiyonaya katılarak dereceye girmeyi başardığını da ifade eden Akalın, bu sporun her yaşta insanın yapabileceğini kaydetti.

Yamaç paraşütü sporunun çok heyecanlı olduğunu da sözlerine ekleyen Akalın, “Adeta bir uçma tutkunuyum. Sağlıklı ve zinde kalmak için her gün spor yapıyorum. Yamaç paraşütü sporunu yapmanın belirli bir yaşı yoktur. Herkes bu sporu yapabilir. Bu sporu 10 yıl daha faal olarak yaparım” dedi.

Türkiye’nin, yamaç paraşütü yapılabilecek en güvenli ülkelerden biri olduğunu söyleyen Akalın, heyecanı sevenlerin yamaç paraşütü sporunu tercih etmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.

.
Yayın Tarihi : 12 Haziran 2008 Perşembe 09:38:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?