5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Yanan evin enkazından dram çıktı

Kayseri'de geçtiğimiz günlerde kimliği belirlenemeyen kişi veya kişilerce kundaklanan evin enkazından anne ve babası cezaevinde yatan 6 kardeşin yaşam dramı çıktı.

4 kardeşine anne ve babalık yapan 13 yaşındaki Abdülsamet ve 10 yaşındaki Büşra Yenidünya, kardeşlerinin yaşayacağı sıcak bir ev istiyor.
Kayseri'de 2003 yılında bir kişiyi sopayla döverek öldüren ve cezaevine giren Saniye ve Murat Yenidünya çiftinin 6 çocuğu, sefalet içerisinde yaşamını sürdürüyor.

Olay sonrasında mahkemeye çıkan Murat Yenidünya ömür boyu, eşi Saniye Yenidünya ise 10 yıl ağır hapis cezasına çarptırıldı. Daha sonraki duruşmalarda Saniye Yenidünya, nefsi müdafaa yaptığı gerekçesiyle serbest bırakılmasına rağmen yaklaşık 6 ay önce kalan cezasını tamamlamak üzere yeniden cezaevine konuldu.

Bir hafta önce Seyrani Mahallesi Kanal Caddesi'ndeki ikametinin kundaklanmasının ardından halalarının yanına yerleşen 6 kardeş, yaşayabilecekleri sıcak bir ev istiyor. Çocukların halası olan Mevlidiye Özkan, yeğenlerine birkaç ay daha bakabileceğini belirterek yetkililerin çocuklara yardım eli uzatmasını istedi. Engin (16), Abdulsamet (13), Büşra (10), Hasan (8), Murat (4) ve Hasret Yenidünya (2) isimli kardeşler en kısa sürede anne ve babalarına kavuşup sıcak bir evde yaşamlarını sürdürmek istiyor.

Annelerinin cezaevinde olması sebebiyle kardeşlerinin günlük ihtiyaçlarını karşılayan 10 yaşındaki Büşra Yenidünya, okula gitmek istediğini söyledi. Kardeşlerinin çamaşırlarını yıkayan ve yemeklerini yapan Büşra, gözyaşlarını tutamadı. Annesini en son yarıyıl tatilinde gördüğünü ifade eden Büşra, "En çok okumayı istiyorum. Okumak için lütfen büyüklerim ellerimizden tutsun. Annemi en son gördüğümde birbirimize sarılarak uzunca ağladık. O bana sürekli halimi hatırımı sordu, ben de ona sordum. Annemi babamı çok özlüyorum. Biz 6 kardeşiz. Evimiz bir yangında kül oldu. Evimizin yandığından anne ve babamızın haberi yok. Kardeşlerim bir evimizin olmasını istiyor. Ben ise hep annem ve babam yanımda olsun istiyorum. Okuluma devam etmek istiyorum ama defterim ve kalemim eksik" dedi.

8 yaşındaki Hasan Yenidünya ise, annesinin ve babasının adli makamlarca serbest bırakılmasını istedi.Bu arada 16 yaşındaki Engin, küçük kardeşi Hasret ile birlikte bronşit hastalığı nedeniyle 2 haftadır tedavi altında bulunuyor. Evlerinin yandığını daha bilmeyen 2 kardeş, anne ve babalarına kavuşacakları günü bekliyor.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Şubat 2009 Salı 17:01:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?